Kubilay Çiçek, Trabzon'da Miletvekili aday adaylığını açıkladı

DEVA Partisi İl Başkanı Kubilay Çiçek, Trabzon'da görevinden istifa ederek Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Kubilay Çiçek, Trabzon'da Miletvekili aday adaylığını açıkladı

DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, Milletvekili aday adaylığını açıkladı. 

Bir otelde düzenlenen basın toplantısında kendini tanıtarak sözlerine başlayan Çiçek;

17 Aralık 2020 tarihinden bu yana DEVA Partisinin Trabzon İl başkanlığını yapmaya çalıştım. Herkesin kapısını çaldık. Sizlere bir nebze olsun umut olmaya çalıştık. 2,5 yıllık bu süreçte birlikte yol yürüdümüz ve partimiz için emek veren herkese teşekkür ediyorum. YSK tarafından Seçim takviminin ilan edilmesi ile partimiz için aday adaylığı sürecinin başlamış olduğunu söylemek ve aday adaylığı konsunda başvuru yapmak isteyenlerin başvurularını almaya başladık.

Partimizin il başkanlığı görevinden bugün itibariyle millevekili aday adayı olmak için istifa etmiş bulunmaktayım. Bu seçimler inşallah hepimiz için hayırlara vesile olack. Adalet, Hukuk ve likayat kazanacak ve söz veriyorum biz kazanacağız. 

Kubilay Çiçek, Trabzon'da Miletvekili aday adaylığını açıkladı

DERSİMİZE İYİ ÇALIŞTIK
Bir dersimize iyi çalıştık. Sorunları bildiğimiz kadar çözümleri de çalıştık. Genç bir kardeşiniz olarak oylarınıza talip olduğumu belirtmek istiyorum.

RÜŞTÜMÜZÜ İSPATLADIK
Trabzon gibi zor bir şehirde genç olmamıza rağmen rüştümüzü ispatladığımızı düşünüyorum. Bugün itibariyle vekil adaylığımı açıkladım. Genç arkadaşlarımızdan çok destek aldık. Seçilirsen inşallah vekilliğimizde Trabzon'un gençlerini temsil edeceğiz. Bir bu işi yaparız Allah'ın izniyle.

ORTAK LİSTE İDDİALARI
İki gün önce İl Başkanlarıyla genel merkezle istişare yaptık. Parlementoda en fazla vekil sayısı çıkarmak için çeşitli projeler vardı. Gün itibaryle netleşmiş bir durum söz konu değil. Ama 10 gün içinde bu konu netleşir. İstişareler devam ediyor. 

SEÇİM SONRASI İL BAŞKANLIĞINA DÖNECEK Mİ?
Diğer bazı partilerin bu konu ile ilgili teammülleri oturmuş. Partimiz yeni bir parti henüz bir teammül oturmuş değil. Bu süreçte vekaleten il başkanlıkları için 2 aylık bir atama yapılacak. İki ayın sonunda seçimlerde bittiğinde kongreler süreci olacak. Seçim sonuçlarını görelim biz kendimizi Ankara'ya yakın görüyoruz. Olmazsa arkadaşlarımızın uygun görüdüğü bir görevle partimizde oluruz.

OY ORANI TAHMİNİ NEDİR?
Oy oranından ziyade milletvekili sayıları üzerinden konuşmak daha sağlıklı. Çeşitli farklı formülasyonların muhtemel olması net bir şey söylememizi engelliyor. Bir önceki seçim 6 milletvekilinin 4 tanesini mevcut iktidar almıştı. Bu seçim tablonun tam tersi olmaya müsait olduğu sahada emarelerini alıyoruz.

GENEL BAŞKAN MİTİNG YAPACAK MI?
Kemal Kılıçdaroğlu 21 Mart'ta Trabzon'a geliyor. Programın detayları tam belli olmadığı için bir program yapmadık. Biz CHP İl Başkanı ile istişare halinde olacağız ve program netleşince ona göre program yapacağız.  

Genel Başkanımız Ali Babacan'ın Trabzon'da miting yapması konusunda henüz böyle bir şey yok. Genel Merkez böyle bir karar alırsa ilk isteyen illerden biri oluruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber