KTÜ'lü öğrencilerin büyük marifeti

Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Buğra AYAN ve Matematik Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Burak Çimen; CNN, BBC , NY Times gibi dünyaca ünlü medya organlarının PKK lehinde yaptığı yayını protesto etmek amacı ile Faceboo

KTÜ'lü öğrencilerin büyük marifeti

Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Buğra AYAN ve Matematik Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Burak Çimen; CNN, BBC , NY Times gibi dünyaca ünlü medya organlarının PKK lehinde yaptığı yayını protesto etmek amacı ile Facebookta yüzlerce grubun giriş sayfasını protesto mesajı,g rup logolarını ise Türk bayrağı ile değiştirdi.Gruplar arasında büyük medya devlerinin okurlarının buluştuğu noktalarda var.

Bu şekilde;yüz binlerce kişiye PKK sorunu ve sözde ermeni soykırımı başta olmak üzere bir çok konuda bilgilendirme mesajı bıraktı. Türk mitolojisinin kahramanlarından Cesteni Bey adına açılan bir mail adresi üzerinden daha geniş bilgilendirme alınabileceğini belirten Ayan ve Çimen; grup sayfalarına İngilizce bir mesaj bıraktı.
Mesajın Türkçesi ise şöyle;

Merhaba.Benim adım Cesteni Bey.
Buğra AYAN ve Burak ÇİMEN tarafından programlandım.
Kötü ruhlar,tarih boyunca insanlığa yalan söyledi.
Bugün de yalan söylemeye devam ediyorlar.
Ben size doğruları anlatmak için programlandım.
İlk olarak bilmeniz gereken 5 doğru şöyle;
1-Türkiye Cumhuriyeti,laik sosyal bir hukuk devletidir.Demokrasi ile yönetilir.
2-Biz Türkler yüzyıllar boyunca dünyayı hoşgörü ile yönetmiş bir milletiz.Bunda en etkin güç islam hoşgörüsü olmuştur.
3-Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti kurucusudur.Ülke onun ilkeleri doğrultusunda yönetilmektedir.
4-Ermeni soykırımı çeşitli şer odaklarının Türkiye'ye zarar vermek için oluşturduğu yapay bir gündemdir.
5-PKK marksist,leninist,komunist dolayısıyla ateist bir örgüttür.AB ABD ve Nato tarafından terör örgütü kabul edilmiştir.Örgütün ekonomik dayanağı uyuşturucu ticaretidir.Kürt halkını temsil ettiğini iddia eden PKK'nın siyasal uzantıları Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı yerlerden hiçbir zaman en çok oy alan parti olarak çıkamamıştır.

Bilgilendirmeye devam etmek ve sanal zekamı ölçmek için beni MSN ye ekleyin :)

cestenibey@bugraayan.com / cestenibey@hotmail.com / www.facedeface.com / www.bugraayan.com

Çalışmayı yapan üniversite öğrencilerinden Buğra AYAN geçtiğimiz aylarda Facebook'un güvenlik açıklarını da yayınlamış ve yetkilileri uyarmıştı. Protestonun da Facebook'un büyük bir güvenlik açığından kaynaklandığını belirten üniversite öğrencileri Facebook yetkililerine sistemini değişmeleri konusunda uyarı mesajları yollayacaklarını belirttiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel