Kış lastiklerinin fiyatı tavan yaptı! Bir yılda yüzde 100 zam

1 Aralık'tan itibaren ticari araçlar için geçerli olan zorunlu kış lastiğinin fiyatı el yakıyor.

Kış lastiklerinin fiyatı tavan yaptı! Bir yılda yüzde 100 zam

Otomobil sahipleri yüzde 100'e kadar zamlanan lastiklerin yanına yaklaşamazken oto sanayide işler durma noktasına geldi.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık'tan itibaren kış lastiği takma zorunluluğu başladı. Yüzde 100'e kadar zamlanan lastikler oto sanayide işleri durma noktasına getirdi.  Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başladı. Ancak önceki yılların aksine bu yıl lastikçilerde beklenen yoğunluk yaşanmadı.

Lastik fiyatlarının iki katına çıkması nedeniyle firmalar bekledikleri kadar iş yapamadı.Ortalama bir kış lastiği 1500 liraya satılıyor. Eğer dünyaca ünlü markalardan biri tercih edilecekse, tek lastiğin fiyatı 3 bin lirayı geçiyor.

Sadece lastik fiyatları değil, özellikle büyük şehirlerde lastikçilerin saklama-depolama hizmeti de zamlandı. Yaz lastiği takan bir otomobil 10 derecenin altında hava sıcaklığında 90 kilometre hızla ani fren yaparsa 37 metrede durabiliyor. Kış lastiği ise bu mesafeyi 30 metreye düşüyor.

Uzmanlar 7 metrelik farkın hayat kurtaracağını belirtiyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi