Hande Doğandemir Kimdir?

Güzel oyuncu Hande Doğandemir kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Hande Doğandemir hakkındaki tüm detaylar...

Hande Doğandemir Kimdir?

HANDE DOĞANDEMİR KİMDİR?

Hande Doğandemir, 22 Kasım 1985 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir.

Hande Doğandemir Kimdir?

KARİYERİ:

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sosyoloji bölümü mezunu olan Hande Doğandemir, üniversitesinin son senesinde Erasmus ile Fransa'nın Lille şehrinde eğitim almıştır. Televizyon ve İletişim Sosyolojisi üzerinde çalışma yaparken, kamera arkasında çalışmaya başlamış ve oyunculuğa başlamıştır.  35 Buçuk Akademi ve Bahar Kerimoğlu Oyunculuk Atölyesi gibi merkezlerde eğitim alan güzel oyuncu aynı zamanda TRT'de 'Hatırlar Mısınız?' programında sunuculuk da yapmıştır.

Hande Doğandemir, sırasıyla; Kahramanlar, Keskin Bıçak, Sen de Gitme, İbret-i Alem, Böyle Bitmesin, Şubat, Leyla İle Mecnun, Güneşi Beklerken, Racon: Ailem İçin, Hayatımın Aşkı, Muhteşem Yüzyıl, Can Kırıkları ve Yüzleşme dizilerinde yer almıştır. Atasay, Eti Browni Intense ve Lipton reklamlarında da oynayan güzel oyuncu, 'Bana Masal Anlatma', 'Her Şey Aşktan' ve 'Kaybedenler Kulubü' filmlerinde göstermiş olduğu performansla izleyenlerin takdirini toplamıştır. Oyuncu Aylin Zoi'nin Mecaz ve Ersay Üner'in İki Aşık müzik klibinde de oynamıştır.

Başarılı oyuncu, Güneşi Beklerken dizisinde hayat verdiği 'Zeynep' karakteri ile '5. Ayaklı Gazete Televizyon Ödülleri En İyi Gençlik Dizisi Kadın Oyuncu ve '3. Ege Üniversitesi Medya Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu' ödüllerinin sahibi olmuştur. 

OYNADIĞI FİLMLER:

Daha İyi Bir Yarın, Nuh Tepesi, Kaybedenler Kulübü Yolda, Her Şey Aşktan, Bana Masal Anlatma 

Hande Doğandemir Kimdir?

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Annemizi Saklarken, Hükümsüz, Kırmızı Oda, Yüzleşme, Can Kırıkları, Muhteşem Yüzyıl: Kösem, Hayatımın Aşkı, Racon: Ailem İçin, Güneşi Beklerken, Leyla ile Mecnun, Şubat, Böyle Bitmesin, İbreti Ailem, Sen De Gitme, Keskin Bıçak, Kahramanlar   

OYNADIĞI KLİPLER:

Aylin Zoi - Mecaz    2014, Ersay Üner - İki Aşık    2017

SUNUCULUĞU:

Hatırlar mısınız?   

ÖZEL HAYATI:

Güzel oyuncu geçmişte Kerem Arslanoğlu, Yağız Can Konyalı, Taha Efe Kesgün, Burak Yılmaz, Okan Yalabık, Engin Öztürk, Mert Fırat, Yiğit Özşener gibi ünlü isimlerle birliktelik yaşamıştır.

ÖDÜLLERİ:

2014    3. Ege Üniversitesi Medya Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu    Güneşi Beklerken-Zeynep    Kazandı
3. Kristalfare Medya Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu    Adaylık
5. Ayaklı Gazete Televizyon Ödülleri En İyi Gençlik Dizisi Kadın Oyuncu    Kazandı

Hande Doğandemir Kimdir?


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi