Leke dizisinin oyuncusu Selen Uçer kimdir?

Leke dizisinin oyuncu kadrosunda bulunan Selen Uçer kimdir? İşte tüm detaylar...

Leke dizisinin oyuncusu Selen Uçer kimdir?

LEYLA SELEN UÇER KİMDİR?

5 Mayıs 1983 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Selen Uçer İstanbullu'dur. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya bölümünden mezun olan Uçer, anne ve babası da kimya mühendisidir. Uçer, Almanca ve İngilizce dillerini bilmektedir.

Üniversite yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları'nda oyunculuğa başlayan güzel oyuncu, yarı zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü'ne devam etmiştir. İstanbul Devlet Konservatuarı'nda Gül Sabar'ın öğrencisi olarak şan eğitimi öğrenim görmüştür. Akademi İstanbul'da kısa bir süre Işıl Kasapoğlu'nun öğrencisi olmuştur.

Ardından Chicago'daki Roosevelt Üniversitesi'nde 2000 yılında burslu olarak oyunculuk ve tiyatro alanında yüksek lisans eğitimini yapmıştır. Doğaçlama komedi grupları ile çalışmıştır. 2002 yılında New York'da prestijli off-Broadway tiyatrolarından biri olan, Ensemble Studio Theatre'da stajyer oyuncu olarak sahneye çıkmıştır. Genç bağımsız sinema yönetmenlerinin projelerinde oyunculuk yapmıştır. 2003 yılında kendi yazdığı"Amerikan Rüyası"(Dream in New York) adlı oyununun başrolünü üstlenmiştir. Oyun festivallerde, off-Broadway sahnelerinde oynamıştır. Moskova Sanat Tiyatosu'nun New York atölyesine katılmıştır. 2004 yılında İstanbul'a dönmüştür. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Oyunculuk bölümünde 'Doğaçlama','Komedi ve Karakter', 'Oyunculuk için Ses Kullanımı' dersleri vermiştir. Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezinde atölye çalışmaları yürütmüştür.

Kumun Tadı, Kutsal Bir Gün, Daire, Beni Böyle Sev, Yabancı, Böyle Bitmesin, İffet, Can, Hanımın Çiftliği, Deli Saraylı, Ses, Kıskanmak, Kahve Bahane, Büyük Oyun, Bornova Bornova,11'e 10 Kala, O... Çocukları, Düğün Şarkıcısı, Binbir Gece, Zincirbozan, Fedai, Dicle, Ara, Karınca Yuvası, Anlat İstanbul, Bir İstanbul Masalı, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar dizi ve filmlerinde rol alan başarılı oyuncu son olarak Leke dizisinde 'Serpil Zengin' karakterine hayat verecektir.

Serpil Zengin karakteri hakkında: Birkan’la birlikte dağılmış, parçalanmış kötü bir ailenin çocukları. Bu hayatta birbirlerinden başka hiç kimseleri yok. Birbirlerini hem çok seviyorlar hem de birbirlerinin gözlerini oyuyorlar. Serpil'in sahip olduğu bir organizasyon şirketi var. Yasemin, bu şirkette çalışıyor.

Almış Olduğu Ödüller:

- Sundance Film Festivali Jüri Özel Ödülü
- 15. Afife Tiyatro Ödülleri'nde (Yılın En Başarılı Müzikal/Komedi Yardımcı Kadın Oyuncu)
- Sadri Alışık En iyi Kadın Oyuncu Ödülü
- 21. Ankara Film Fest. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü
- 5. Adana Altın Koza Film Fest En İyi Kadın Oyuncu Ödülü

Oynadığı Tiyatro Oyunları :

- Kuçu Kuçu
- Yeni Kiracı
- Cam
- Böcek
- Kantocu
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi