Metin Akdülger Kimdir?

Başarılı oyuncu Metin Akdülger kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Metin Akdülger Kimdir?

METİN AKDÜLGER KİMDİR?

Metin Akdülger, 10 Nisan 1988 tarihinde Selanik ve Üsküp göçmeni bir ailenin oğlu olarak Bursa'da dünyaya gelmiştir.

Metin Akdülger Kimdir?

KARİYERİ:

Metin Akdülger lisede küçük tiyatro oyunlarında oynayıp, arkadaşlarıyla kısa film çekerken "oyunculuğa ilgisi olduğunu" fark etmiş fakat konservatuvar yerine "dünyada neler olduğunu öğrenmek" için siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okumaya karar vermiştir. Üniversite üçüncü sınıftayken Yıldız Kenter'in burada ders verdiğini öğrenmiş ve derslerine girmeye başlamıştır. Bir dönem Kenter'in asistanlığını yapmıştır.

Üniversitede sahne aldığı ilk oyun olan Romeo ve Juliet'te Tybalt rolünü istese de Romeo'yu canlandırmıştır. Kenter'le derslerin ardından metot oyunculuğu dersleri almaya karar vermiştir. 2012'de Merve Taşkan'dan oyunculuk dersleri almıştır. Aynı yıl Craft Tiyatro bünyesinde çalışmaya başlayan Akdülger, ilk profesyonel tiyatro deneyimini 2012'de Tevfik Şahin'in yönettiği, senaryosu Stephen Belber'a ait Kaset oyununda yaşamıştır. Akdülger, oyunda Vince karakterine hayat vermiştir.

Oyunculuk eğitimlerini araştırmak için New York'a gitmiştir. Oradayken "yurt dışında öğreneceği tekniklerin İstanbul'a döndüğünde kültüre ve sektöre adapte edilemeyeceğini" düşündüğünden dolayı ders almaktan vazgeçmiştir. New York'tayken The O.C. dizisinin uyarlaması olan gençlik dizisi Medcezir'de rol almak için çalışmaya başlamış ve Türkiye'ye döndüğünde dizinin oyuncu seçmelerine girdmiştir.  Aynı dönemde, Muhteşem Yüzyıl dizisinin 4. sezonunda Şehzade Selim'i oynaması için gelen teklifin üzerine kendisiyle deneme çekimleri yapılmıştır. Sürecin sonunda Akdülger, Medcezir dizisinde Orkun Civanoğlu karakterini canlandırmıştır.

2018 KısaKes Film Festivali'nde Ünivizyon bölümünde jüri üyeleri arasında yer almıştır. 2019'da 18. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nde Türkiye'den Kısalar seçkisinin küratörlüğünü yapmıştır. Aynı yıl 20. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'nde ulusal kurmaca kategorisinde jürilik yapmıştır.  Bahçeşehir Üniversitesi ve Bensiz'in hazırlık sürecinde birlikte çalıştığı Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği tarafından düzenlenen 1. Umursuyorum Kısa Animasyon Film yarışmasında jüri olarak yer almıştır. 2020'de derneğin çıkardığı Abdussamed Delen'in yazdığı Ahşap Kulübe kitabını seslendirmiştir.

OYNADIĞI FİLMLER:

The Mask, Bensiz, Farewellcome, Yok, Sağ Ol, Tereddüt, Kırık Kalpler Bankası, En Sevdiğim Kumaş, The Ruse, İnsanlar İkiye Ayrılır    

Metin Akdülger Kimdir?

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Medcezir, Analar ve Anneler, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Tek Yürek  

OYNADIĞI İNTERNET DİZİLERİ:

Şahsiyet, Atiye, Yarına Tek Bilet, Kulüp       

VİDEO KLİPLER:

Yine Buluşuruz, Bekliyodum Bayadır   

OYNADIĞI OYUNLAR:

Kaset, Maşenka, Kahramanlar Hep Erkek, Baldan Karanlık   

ÖDÜLLERİ:

2. Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri    2 Mayıs 2018    Yılın Umut Veren Erkek Oyuncusu    Baldan Karanlık    Kazandı

Metin Akdülger Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi