Kıbrıs’ta Trabzon coşkusu

Trabzon Büyükşehir belediyesi ve Karadeniz Kültür Derneği tarafından düzenlenen Hamsi festivalinde Trabzon coşkusu yaşandı.

Kıbrıs’ta Trabzon coşkusu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Karadeniz Kültür Derneği tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) düzenlenen ‘14. Hamsi Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. Festivale katılan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, ‘Yavru Vatan’da yaşayan Karadenizlilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın döneminde yakaladığımız istikrarla, kırmızı bayraktaki beyaz ay-yıldız ile beyaz bayraktaki kırmızı ay-yıldızın olduğu pasaportların dünyanın en itibarlı pasaportları haline gelmesi için el birliğiyle çalışacağız” dedi.

WhatsApp Image 2023-02-05 at 15.48.15
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne kentinde Karadeniz Kültür Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hamsi Festivali’ne Trabzon Büyükşehir Belediyesi damga vurdu. Büyükşehir Belediyesinin 3. kez paydaşlar arasında yer aldığı festivale; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir, MHP Grup Başkan Vekili İsmet Kırali, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Aslan Güner, Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 3 ton hamsinin tüketildiği festivale katılanlar doyasıya eğlendi.

WhatsApp Image 2023-02-05 at 15.48.21
 
CİVELEK: TÜM PAYDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Programda konuşan Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek, "Adamızın her tarafına ulaşıp bu organizasyonu tüm hemşehrilerimizle buluşturmak istedik. Burada çok farklı kültürden insanlar bir arada. ‘Bu kadar farklı kültürdeki insanlar nerede buluşabilir’ sorusunun cevabını bugün buradaki kalabalık vermiştir. Karadeniz’in umudunun bittiği yerde inadı başlar. Karadeniz havasını tüm Kıbrıs’a hissettirdik. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ve Başkan Vekilimiz Atilla Ataman başta olmak üzere destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

WhatsApp Image 2023-02-05 at 15.48.20
 
BAŞKAN VEKİLİ ATAMAN BAŞKAN ZORLUOĞLU’NUN SELAMINI İLETTİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Yavru Vatan’da hemşehrileriyle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Kıbrıs Türkünün özgürlük mücadelesinin lideri merhum doktor Fazıl Küçük ve kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın kokusunu aldığımız Sayın Cumhurbaşkanım, önceki dönem Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Trabzon’dan birlikte geldiğim dava ve yol arkadaşımız Ahmet Metin Bey ve değerli eşleri, belediye başkanlarımız, Kıbrıs ve Trabzon’un kıymetli basın mensupları ve hemşehrilerimiz, hepinizi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ve Trabzon halkı adına saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Karadeniz Kültür Derneği eski ve yeni tüm yönetimleriyle bu festivale büyük gayret göstermiştir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak son 3’üne dâhil olduk. Trabzon dışında diğer illerimizin katılımı ile Kuzey Kıbrıs'ın her köşesinde bu etkinliklerin yapılmasını umut ediyorum ve istiyorum” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-02-05 at 15.48.20 (1)
 
ATAMAN: EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞACAĞIZ  
“Kıbrıs deyince çocukluk yıllarım olan 1974’ü hatırlarız ama daha evveli var” diyen Başkan Vekili Ataman, “Evveliyatına bakıldığında Kıbrıs Türk Cumhuriyetine mukavemet olarak bakıyoruz. Mukavemetimizin karşılığının en fazla zemin bulduğu yerin Trabzon olduğunu buradan iftiharla söylemek isterim. Dönemin gazileri sizlere bu topraklara selamlarını, hürmetlerini iletiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanım emin olabilirsiniz ki son dönemde çıkan cılız sesleri bir tarafa bırakıp Trabzon’dan bakıldığında iki toplum değil, iki devlet ve Kıbrıs Türklerinin olduğu açık ve aleni belli olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti var. Ve bunun varlığı için de şu anda Trabzon’da ve Türkiye’nin her yerinde  buradaki mücahitler kadar şehit olmaya hazır büyük bir millet var. Sayın Cumhurbaşkanımızın döneminde yakaladığımız istikrarla, kırmızı bayraktaki beyaz ay-yıldız ile beyaz bayraktaki kırmızı ay-yıldızın olduğu pasaportların dünyanın en itibarlı pasaportları haline gelmesi için el birliğiyle çalışacağız. Kıbrıs’ta artık çok şey değişiyor. Kıbrıs; gelişiyor, güzelleşiyor ve artık sadece Türklerin, Kıbrıslıların değil dünyanın tercih ettiği yer haline geliyor. Bunun kadrini kıymetini bilmek durumundayız" şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2023-02-05 at 15.48.18 (1)
 
GENÇ: GURUR DUYUYORUM 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de bu büyük buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugün bu kalabalığı ve birlikteliği burada gördüğüm için gurur duyuyorum. Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığı için mücadele eden herkesi rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu güzel bayrak burada ilelebet dalgalanmaya devam edecek. Biz de kardeşlik hukukumuzu geliştirip pekiştirmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-02-05 at 15.48.18
 
TATAR: TÜRKİYE CUMHURİYETİ HEP YANIMIZDA OLDU
Katılımcılara son olarak seslenen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ay yıldızın bir kez daha pekiştiği ifade ederek, "Trabzon'dan sizleri burada görmekten mutluluk duyuyorum. Kaderimiz, geçmişimiz bir. 1974 Barış Harekâtı ile huzur ve bahtiyarlıkla hayatımızı devam ettirirken, her zaman Türkiye Cumhuriyetini yanımızda gördük. Türkiye Cumhuriyeti'nde ne imkân varsa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bu imkânı ulaştırmak için elinden geleni yapan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Egemenliğimiz, bağımsızlığımız gibi kırmızı çizgilerimizden asla vazgeçmeyiz. Bugün bu birlik ve bütünlüğü Trabzonluların büyük desteği ile görebiliyorum. Bizim anlayışımızda birliğimizde geri dönüş yoktur. Biz ileriye doğru giderken Anavatanımızın desteği ile Kıbrıs Türk devletini ilelebet yaşatacağız" dedi.

WhatsApp Image 2023-02-05 at 15.48.16 (2)
 
KEYİFLİ ANLAR YAŞANDI
Konuşmaların ardından horon ekiplerinin gösterileri ile doyasıya eğlenen vatandaşlar, Grup Karadeniz ve Cemal Kaygusuz konseriyle keyifli anlar yaşadılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber