Karadeniz gazında yeni aşama! İkinci hazne denize indirildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Karadeniz gazında kuyulardan gelen gazı toplayıp ana boru hattına bağlayacak 280 tonluk gaz toplama ve dağıtım haznesi 'Çepni'nin yaklaşık 1 gün süren operasyonla 2 bin 200 metre derinlikteki deniz tabanına yerleştirildiğini duyurdu.

Karadeniz gazında yeni aşama! İkinci hazne denize indirildi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye'nin doğal gaz ithalatını yaklaşık yüzde 30 oranında düşürecek 710 milyar metreküplük keşifle ilgili gazı karaya çıkarmak için çalışmaların devam ettiği belirtildi.Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ekiplerinin çalışmalarını hem denizde hem de karada yürüttüğü belirtilerek, "Yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı Sakarya Gaz Sahası Projesi’nde ise sona doğru yaklaşıldı.Gazın ulusal sisteme bağlanacağı mart ayına sayılı günler kala hem karada hem de denizde yapılan çalışmalarla enerji üssü büyük bir hızla yükseliyor" denildi.

Karadeniz-gazında-yeni-aşama!-İkinci-hazne-denize-indirildi

'SU ALTI ROBOTLARI KULLANILDI' 
Kasım ayının sonunda TPAO tarafından 'Peçenek' ismi verilen gaz toplama ve dağıtım haznesinin denize indirildiği hatırlatılarak, "Yaklaşık 2 ay sonra ise 'Çepni' ismi verilen aynı büyüklükteki ikinci gaz toplama ve dağıtım haznesi de deniz tabanına başarıyla yerleştirildi.Özel bir gemiyle limana getirilen Çepni, karadaki hazırlıklarının ardından tekrar gemiyle 170 kilometre açıktaki Sakarya Gaz Sahası’na götürüldü. 270 ton ağırlığında olan ve yaklaşık 5,5 metre yüksekliğinde, 8,5 metre genişliğinde ve 18,2 metre uzunluğundaki dev ekipman yaklaşık 23 saat içinde deniz tabanına yerleştirildi. Ekipmanı deniz tabanına yerleştirirken su altı robotlar kullanıldı" ifadelerine yer verildi.

Karadeniz-gazında-yeni-aşama!-İkinci-hazne-denize-indirildi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem