Kahramanmaraş'ta 7.4 büyülüğünde deprem

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kahramanmaraş'ta 7.4 büyülüğünde deprem

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Mersin ve Adana'da da hissedilirken vatandaşlar evlerinden dışarıya çıktı.

Kahramanmaraş'ta 7.4 büyülüğünde deprem

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Maraş, Hatay, Antep, Osmaniye, Malatya, Osmaniye bunlar daha çok etilendiler. Depremden sonra 6 artçı oldu. Adana Diyarbakır ve liste etkinlik söz konusu. Yıkılan binalar var. Kayseri’ye Ankara’ya kadar hissedilen bir deprem. Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde bütün bölgelerden ekipler bölgeye hareket halinde AFAD’tan yönlendirme yapıyoruz. Depremin olduğu böyleye uçaklar yönlendiriliyor.

Kahramanmaraş'ta 7.4 büyülüğünde deprem

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KAHRAMANMARAŞ VALİSİ COŞKUN'U ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

Acil ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.4 büyüklüğünde deprem olduğunu bildirdi. AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem saati 04.17 olarak kaydedilirken depremin derinliği ise 7 kilometre olarak bildirildi. Deprem Mersin, Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere birçok ilde hissedildi. Adıyaman'da çok sayıda binanın yıkıldığı bilgisi geldi.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün sabah 04:17'de Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem ilimizde de hissedilmiş olup ekiplerimizin tarama faaliyetleri devam etmektedir. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." denildi.

Gaziantep'te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kahramanmaraş'ta 7.4 büyülüğünde deprem

Gaziantep Valisi Davut Gül, "Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim. Geçmiş olsun" açıklamasında bulundu.

Prof. Şükrü Ersoy açıklamada, "Sığ bir deprem olması geniş bir alana yayılmasına neden olmuştur. Burası bir deprem bölgesi. Yıkım fazla olabilir. Mardin'de Hatay'da dahi çok şiddetli hissedilmiş. Geniş bir alanda hissedildiğin göre depremin merkez üssünde yıkım çok fazla olabilir. 7,4 Kocaeli depremi gibi bir deprem demektir. O bölge için beklenebilecek en büyük depremlerden bir tanesi." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler