Kahramanmaraş Depremi Suriye'yi de vurdu! Ölü ve yaralılar var

Kahramanmaraş'taki 7.4'lük depremden etkilenen Suriye'de 42 kişi öldü, 200'den fazla yaralı var.

Kahramanmaraş Depremi Suriye'yi de vurdu! Ölü ve yaralılar var

Kahramanmaraş'taki 7.4'lük deprem Suriye'de de yıkıma sebep oldu. İlk belirlemelere göre sarsıntı nedeniyle 42 kişi hayatını kaybetti, 200'den fazla kişi yaralandı.

Sabah karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde 7 km derinliğinde deprem meydana geldi. Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de de yıkıma sebep olan deprem komşu ülkelerde de hissedildi.

200'DEN FAZLA YARALI VAR

Suriye'de şiddetli olarak hissedilen deprem yıkıma sebep oldu. Halep ve Hama'da yıkılan binaların olduğu bilgisi alındı. Gelen ilk bilgilere göre 42 kişi hayatını kaybetti, 200'den fazla kişi yaralandı.

LÜBNAN'DA HALK SOKAĞA ÇIKTI

Lübnan'ın başkenti Beyrut başta olmak üzere, ülkenin tümünde hissedilen depremden dolayı evlerinden çıkan birçok kişi geceyi arabalarında geçirdi. Irak'ın başkenti Bağdat ve Diyala'da da hissedilen deprem sebebiyle insanlar can güvenliği endişesiyle evlerinden çıktı.

MISIR'DA 30 SANİYE SÜRDÜ

Bölgedeki sarsıntıya tanık olanlardan alınan bilgilere göre, Mısır'ın başkenti Kahire ve çevresinde hissedilen deprem yaklaşık 30 saniye kadar sürerken halk arasında büyük endişe yarattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya