"Botoks, yılan zehri değildir"

Medikal Estetik Hekimi Dr. Meltem Ayran, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu

"Botoks, yılan zehri değildir"

Dr. Meltem Ayran, botoks hakkında bilgiler verdi.
Medikal Estetik Hekimi Dr. Meltem Ayran, “Botoks dünyadaki en popüler kozmetik enjeksiyon uygulamasıdır. Clostridium Botulunium isimli bakteriden üretilir. Çok küçük miktarda toksinin yüzdeki çizgilere ve kırışıklıklara uygulanmasıyla düz, parlak bir görüntü oluşturur. Botoks (toksin), alın, kazayakları, kaşarası, burun üzerindeki çizgiler, dudak üzerindeki çizgiler ve boyun çizgilerinde en çok kullanılır. Botoks, çene kasına da yapılabilir, diş sıkma tedavisinde kullanıldığı gibi eğer kaslarınız aşırı kullanıma bağlı çok büyüdüyse ve kare yüz formu oluştuysa toksin uygulamasıyla bu durum da çözülebilir. Botoks, 2002 yılında FDA onayı alarak en güvenilir nöromodülatör olarak pazarda yerini almıştır. Önceleri sadece kadınlar tarafından seçilen bir işlemken, şu anda her geçen gün birçok erkek tarafından tercih edilir hale gelmiştir. Birçok yetişkin botoks için uygun adaydır ancak, hamilelik, emzirme ya da içeriklere karşı allerji durumunuz varsa size alternatif tedaviler de önerilebilir, bunun için canınızı sıkmayın” dedi.

Botoksun, günümüzde dolgu ile karıştırıldığını ifade eden Dr. Ayran, “Botokslu dudaklar' gibi ifadeler hala kullanılmaktadır ki, o dudaklara botoks değil dolgu uygulanmıştır. İlk defa botoks yaptıranların en çok korktuğu konunun;, ' Botokslu gibi görünmek' dir. Birçok profesyonel oyuncuya ve üst düzey yöneticiye toksin uyguladık ve mimikler kullanabilir. Botokstan sonra iyileşme dönemi yoktur, günlük hayatınıza devam edersiniz. Her injeksiyon işleminde olduğu gibi minimal seviyede şişlik, kızarıklık morluk olabilir. 24 saat boyunca botoks yapılan alana masaj yapılmaz, ağır egzersiz tavsiye edilmez. 72 saat sauna ya da aşırı sıcak duş yapılmamalıdır. Alkol ve tuzlu gıdalar şişliği artırabileceği için uzak durulmalıdır. 24 saat öncesinde ve işlemden 24 saat sonrasına kadar alkol alımını tavsiye etmiyoruz. Eğer yakın zamanda düğün, lansman gibi özellikle iyi görünmek istediğiniz bir programınız var ise 2 hafta öncesinden botoksunuzu yaptırırsanız, maksimum sonuç elde edişmiş olur. Botoksun ömrü kişiden kişiye değişkenlik göstermekle birlikte ortalama 3-4 aydır” açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler