İsveç PKK’lı Mahmut Tat’ı Türkiye’ye iade etti

NATO üyesi olmak için çırpınan ve Türkiye’nin terör örgütleri ile arasına mesafe koymasını istediği İsveç ilk adımını attı.

İsveç PKK’lı Mahmut Tat’ı Türkiye’ye iade etti

İsveç, hakkında terör örgütü PKK/KCK üyeliğinden 6 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Mahmut Tat’ı Türkiye’ye iade etti. 

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sonrasında NATO şemsiyesi altına girmek isteyen İsveç’e Türkiye, terör örgütleri ile arasına mesafe koymaması nedeniyle ‘veto’ resti vermişti. Yapılan görüşmeler ve sıkı diplomasi trafiğinin ardından İsveç, terör örgütü PKK-FETÖ başta olmak üzere terörle mücadelede Türkiye ile birlikte hareket edeceğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelen İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdi. Türkiye’nin taleplerini haklı İsveç Başbakanı’nın bu ziyareti sonrasında bir terör örgütü mensubunu iade etti.

MAHMUT TAT, TÜRKİYE’YE İADE EDİLDİ
İki gün önce sınır dışı edilmek üzere gözaltına alınan terör örgütü PKK üyesi Mahmut Tat, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İsveç'in başkenti Stockholm'deki Arlanda Havalimanı'nından tarifeli uçakla dün akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı'na getirildi.

İLTİCA TALEBİ KABUL EDİLMEDİ
Uçaktan alınarak İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürülen ve sağlık kontrolünden geçirilen Tat'ın işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.Mahmut Tat'ın hakkında verilen hapis cezası nedeniyle 2015 yılında İsveç'e kaçarak iltica talebinde bulunduğu ve iltica talebinin kabul edilmediği öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem