İşte depremzedeler için toplanan bağış miktarı

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerle sarsıldı. Depremin ardından Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgelerine yardım seferberliği başlatıldı.

İşte depremzedeler için toplanan bağış miktarı

Deprem felaketinden sonra seferberliğe televizyon ve radyo kuruluşları da katkı sağlamak amacıyla “Türkiye Tek Yürek” ortak yayını yapıldı. Programda toplanan bağışlar AFAD ve Kızılay’a gönderilecek.

Tarihi gecede toplamda 115 milyar 146 milyon 528 bin TL ve 9 milyon 10 bin adet SMS bağışı yapıldı.Türkiye, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerle sarsıldı. Şu ana kadar 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiği felakette bilanço saatler geçtikçe ağırlaşıyor. Deprem bölgelerinde aralarında 1999'dan sonra yapılan konutların da olduğu binlerce bina yıkıldı ya da hasar gördü.

 Arama-kurtarma çalışmaların hızla devam ettiği bölgede binlerce depremzede çadırkentlere yerleştirildi bir bölümü de kendi araçlarında hayatını idame ettiyor. Depremin ardından Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgelerine yardım seferberliği başlatıldı. 

115 MİLYAR 146 MİLYON TL TOPLANDI
Bu seferberliğe televizyon ve radyo kuruluşları da kaktı sağlamak amacıyla “Türkiye Tek Yürek” ortak yayını yaptı. Tarihi gecede toplamda 115 milyar 146 milyon 528 bin TL ve 9 milyon 10 bin adet SMS bağışı yapıldı. Programda toplanan bağışlar AFAD ve Kızılay’a gönderilecek.

ERDOĞAN: HER KURUŞ DEPREMZEDELER İÇİN KULLANILACAK
Öte yandan programın ilk dakikaların canlı yayına bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da şu açıklamalarda bulundu:

"Ülkemizden KKTC'den Azerbaycan'dan 213 TV 512 radyonun ortak yayınında bizleri takip eden kardeşlerimizi saygıyla selamlıyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Devletimiz anında harekete geçti. Fevkalade bir mücadele ile arama kurtarma ve yardım çalışmalarını başlattık, devam ediyoruz. Enkaz altında tek bir insanımızı bırakmayacağız. Enkaz kaldırma ve şehirlerimizin yeniden kurulması için çalışmalara başladık. Amacımız 1 yıl içinde, yıkılan her binanın yerine güvenle, huzurla oturulabilecek konutları teslim etmeye başlamaktır. Kabine Toplantısında 135 milyon 589 bin liralık yardım topladık. Bu yükün altından kalkacağız. AFAD hesaplarına gelecek her kuruş depremzedelerimiz için kullanılacak"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler