İşte CHP’nin Trabzon’dan Milletvekili Aday Adayları! Sürpriz isimler

Yaklaşan genel seçimler öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de Trabzon Milletvekili aday adayları başvurularını yapıyorlar.

İşte CHP’nin Trabzon’dan Milletvekili Aday Adayları! Sürpriz isimler

Haber61 - Haber Servisi - Türkiye’de 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Genel Seçimler öncesinde tüm partilerde hareketlilik yaşanıyor.

Tüm partilerde önceki seçimlere oranla yüksek sayıda milletvekili aday adayı dikkat çekiyor.

Aday yoğunluğu yaşayan partilerden biri de Cumhuriyet halk partisi oldu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olduğu partide Trabzon için şu ana kadar 11 Milletvekili aday adayı başvurusunu yaparken, 11 ismin ise son gün olan Pazartesi’nde kadar aday adaylığı başvurularını yapacakları öğrenildi.

CHP Trabzon Milletvekilliği için şu ana kadar aday adaylığı başvurusu yapan isimler Ali Türen Öztürk, Ayşe Nil Bektaş, Emin Uludüz, Emre Hasret, Emre Şahin Köroğlu, Güzide Uzun, Hikmet Nuri Aydın, Muhammet Karabulut, Musa Hacıoğlu, Mustafa Erdi Çakır, Ömer Hacısalihoğlu oldu.

Ahmet Kaya, İlker Akıncı, İsmail Kaynar, Muhammet Başkan, Orhan Şahinler, Ömer Çoban, Sibel Suiçmez, Zafer Akkol, Ferda Kudunoğlu, Mehmet Salih Akyüz, Mustafa Gültekin ile beraber aday adayı olacakların ise Pazartesi gününe kadar başvurularını tamamlayacakları gelen bilgiler arasında.

Nurcan Aşçı Demiröz

Konu ile alakalı Haber61’e açıklamalarda bulunan CHP Trabzon İl Başkanu Nurcan Aşçı Demiröz “ Milletvekilli aday adaylığı başvurusu için Pazartesi yasal süreç doluyor. Bu süre Genel Merkez’in vereceği karar doğrultusunda uzayabilir de. Süreç tamamlandığında tüm aday adaylarımıza bir davet gönderip belirlenecek yer ve günde partililerimiz ile buluşmalarını sağlayacağız. Bu toplantının haricinde bireysel basın toplantısı yapmak isteyen aday adalarımızı da il başkanlığımızda ağırlayacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den aday adayı olma şartları neler?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvurular 13 Mart’ta başlamıştı. Başvurular, 20 Mart’a kadar devam edecek. Olağanüstü bir durum olduğu takdirde başvuru süresi uzatılabilecek.

Milletvekili adayı olmak isteyenler için CHP Genel Merkezi’nde başvuru alanları kuruldu. Milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin ilk olarak parti üyesi olup olmadığına bakılıyor. Parti üyesi olanlar “aday adayı başvuru dosyası” dolduruyor. Ardından başvuru bölümüne dosyalarını teslim ediyor. Aday adayları tarafından teslim edilen dosyalar, hukuk birimi tarafından inceleniyor. Adli sicil kayıtları kontrol edilerek adaylarının önünde bir engel olup olmadığına bakılıyor. Dosyalar, CHP’li yöneticilerin onayına gönderilerek imzalanıyor.

chp aday aday komisyon

Aday adayları için komisyon kuruldu

CHP, milletvekili aday adaylarının belirlenmesi için partinin üst düzey yetkililerinden oluşan sekiz kişilik komisyon kurdu. Komisyonda, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Grup Başkanvekili Engin Özkoç, genel başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek ve Bülent Tezcan’ın yer alması bekleniyor.

Yöneticiler belli il ve bölgelerden sorumlu olacak

Komisyonda görevli yöneticilerin hangi illere bakacağının netleşmesinin ardından aday adayları ile birebir görüşmeler yapılacak ve illere göre raporlar hazırlanacak. Raporlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Merkez Yönetim Kurulu’nun onayına sunulacak. Ardından Parti Meclisi’nde görüşülecek ve milletvekili listelerine son şekli verilecek.

CHP Aday adayı

Başvuru ücreti 30 bin Türk Lirası

CHP’de milletvekili aday adaylığı için başvuru ücreti 30 bin Türk Lirası olarak belirlendi. Kadınlar, gençler ve yüzde 40’ın üzerinde engeli bulunanlar, milletvekili başvurusu için 15 bin Türk Lirası ödeyecek. Deprem bölgesindeki Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Osmaniye ve Gaziantep’ten başvuru yapanlardan ücret alınmayacak. Aday adaylarından 3 bin Türk Lirası dosya ücreti alınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber