Hatay'da 296. saatte enkaz altından çıkarılmıştı! Acı haber geldi

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Hatay'daki kurtarma çalışmalarında inanılmaz kurtuluşlar gerçekleşti.

Hatay'da 296. saatte enkaz altından çıkarılmıştı! Acı haber geldi

Depremin 13. gününde Hatay'ın merkez Antakya ilçesi General Şükrü Kanatlı Mahallesi Türkmenbaşı Caddesi'ndeki Kanatlı Apartmanı'nın enkazından biri çocuk 3 kişi depremin 296. saatinde sağ çıkarıldı fakat bir kişi hayatını kaybetti.

Üzerinden 13 gün geçen depremin arama kurtarma çalışmalarının 296. saatinde enkazdan bir çocuk üç kişi sağ olarak çıkarıldı. Fakat bir kişi, enkazdan çıkarıldıktan sonra hayatını kaybetti. 

296. SAATTE İLK TEMAS
Kanatlı Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları yapan ekipler, termal kamera ve hassas dinleme cihazlarıyla yaptıkları incelemede ses tespit etti.

Aralarında Kırgız arama kurtarma ekiplerinin de bulunduğu çok sayıda ekip, enkazda yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

Ekipler depremin 296. saatinde 1 çocuk, 1 kadın ve 1 erkeği enkazdan canlı olarak çıkarttı. Ekiplerin ilk temasında yabancı uyruklu bir erkeğin enkaz altında sağ olanlar hakkında bilgi verdiği öğrenildi.

Anne ve babanın sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken, 13 yaşındaki çocuklarının hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler