Yüksekova’dan kaçış sürüyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylardan kaçan altı nüfuslu Taş ailesi, Çukurca ilçesine bağlı Köprülü köyüne yerleşti.

Yüksekova’dan kaçış sürüyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylardan kaçan altı nüfuslu Taş ailesi, Çukurca ilçesine bağlı Köprülü köyüne yerleşti. Bir süredir Yüksekova ilçesinde çıkan terör olayları nedeniyle iş yapamadığını belirten Bahattin Taş, 6 nüfuslu ailesi ile birlikte Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Köprülü köyündeki yakınlarının yanına yerleşmek zorunda kaldı. Yüksekova'dan kaçış nedenini anlatan Bahattin Taş, bir süreden beri Yüksekova ilçesinde ikamet ettiğini, ancak meydana gelen olaylardan dolayı iş bulamadığı için buradan göç etmek zorunda kaldığını söyledi. Taş, işsiz olduğunu belirterek "6 nüfusum bulunmaktadır. Yüksekova'da çalışarak aileme katkıda bulunuyordum. Olaylar başlayınca iş bulamadım. Bu nedenle ilçeden ayrılarak Köprülü köyündeki amca oğlumun evine yerleştim. Tek katlı 3 odalı evde 11 nüfus kalıyoruz. Mağduruz, yetkililerin bize yardım eli uzatmasını istiyoruz" dedi.

Aycan Taş isimli kız çocuğu ise, babası Bahattin Taş'ın işsiz olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Yüksekova Yeni mahallede kirada kalıyorduk. Babam işsiz olduğu için gündelik iş yaparak geçimimizi sağlıyordu. Olaylar çıkınca iş bulamaz oldu. Bu nedenle ilçeden ayrılarak Köprülü köyüne geldik. Burada amca oğlumuz Mustafa Taş'ın evinde kalıyoruz. Üç kardeşim okuyor. Ama hiçbir geçim kaynağımız yok. Babam borçlu, iş olmadığı için borcunu ödeyemiyor. İş bulmamız halinde bende çalışmak istiyorum. Okuyan kardeşlerime destek çıkmak istiyorum. Bölgedeki çatışmalı sürecin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Artık kanın dökülmesini istemiyoruz. Barış olursa hiç kimse mağdur olmayacak, ne işsiz kalacak ne de kimse evinden yurdundan olacak. Ne olur barış geri gelsin."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem