Yomra Platformu başkan Sağıroğlu'nu topa tuttu

  Trabzon BŞB Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun imar ihlalleri nedeniyle ağır eleştirilerde bulunduğu, Yomra'nın AKP'li Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, bu kez Yomra Platformu'nun hedefindeydi.  Platform adına yapılan açıklamada, Yomra'da rant proje

Yomra Platformu başkan Sağıroğlu'nu topa tuttu

 

Trabzon BŞB Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun imar ihlalleri nedeniyle ağır eleştirilerde bulunduğu, Yomra'nın AKP'li Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, bu kez Yomra Platformu'nun hedefindeydi.

 Platform adına yapılan açıklamada, Yomra'da rant projelerinde patlama yaşandığı, ilçenin gökdelen cehennemine dönüştüğü, yeşil alan ve parkların imara açıldığı, imar hileleri yapılarak kararlar alındığı, ihalelerin aile şirketlerine verildiği, dere içi ve tarım arazilerinin doldurulduğu öne sürüldü.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde Yomra Platformu adına açıklamalarda bulunan Yomra Belediyesi MHP'li Meclis Üyesi Hasan Bayrak şu iddialarda bulundu: . Bugün Yomra İlçemizin yönetimsel sorunlarıyla ilgili basın açıklaması yapmak üzere, her kesimden duyarlı vatandaşlarımızın oluşturduğu Yomra Platformunu temsilen burada bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi ilçemiz Trabzon’un en yaşanabilir, bakir, huzurlu ve sakin beldelerinden biriydi. Ta ki yanlış ve çıkara dayalı belediyecilik uygulamaları başlayana dek. Şöyle ki; hizmet götürmede vatandaşlar arasında adaletsiz davranması, şehir planını adeta hiçe sayarak ranta dayalı imarın oluşmasını sağlaması, görevini kötüye kullanarak aile şirketlerine haksız kazanç sağlaması bunlardan sadece birkaç tanesidir. Başta imar konuları olmak üzere belediyenin tüm faaliyet alanlarında keyfi davranışlar ve haksız kazanç elde etme gayretleri devam etmektedir.

YOMRA’DA GÖKDELEN CEHENNEMİ

 Sayın Sağıroğlu, belediye başkanı seçilmesiyle birlikte yatay yapılaşmadan dikey yapılaşmaya geçerek, konumu itibariyle Arap ve yerli yatırımcıların gözdesi haline gelen ilçemizde inşaat alanında ranta dönük bir patlama yaşanmasına sebep olmuştur. Trabzon’umuzun  büyükşehir olmadan önce 2014 Mart ayındaki meclis toplantısında alınan kararlarla mevcut imar planı notlarında yaptığı değişikliklerle rant adet yağmalamaya dönüşmüştür. Bu ay içinde verilen 20 adet inşaat ruhsatı şehircilik açısından katliamdır. İlçemiz gökdelenler cehennemine dönmüştür.

GÜMRÜKCÜOĞLU KİMİ HEDEF ALDI?

. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da düzenlediği basın toplantısında bu konuya uzunca yer ayırmıştır. Büyükşehir olduktan sonra belde ve ilçe belediye başkanlarıyla o günkü yüksekliklerinde durdurulması ve belirlenen yöntemlerle sorunun çözülmesinin karar bağlanarak imza altına alındığını ancak özellikle şehrin doğusundaki belde ve ilçe belediyesinin bu karara uymadığını söylemiştir. Bu da gösteriyor ki sayın İbrahim Sağıroğlu rant uğruna ilçemizin imarını katletmiştir. Park, bahçe,  yeşil alan, çocuk parkı vs. ayrılmış alanlar yapılaşmaya açılarak beldemiz adeta beton yığını haline getirilmiştir. Başkan, mecliste kabul edilen imar kararlarında sözlü talimatlarıyla değişiklikler yapmakta, müteahhidi değişen inşaatlarda bir takım imar hilelerini kullanarak kılıfına uydurmak suretiyle yüzde elli artış sağlayabilmektedir. Tabii ki bütün bunların kendisi için bir getirisi de olmuştur.

SAĞIROĞLU’NUN AİLE ŞİRKETİ

. İnşaat sektörünün aşırı gelişmesiyle belediye başkanının aile şirketleri hormonlu bir şekilde büyümeye başladı. Bu yasa tanımazlık öyle bir hale geldi ki, inşaatın hafriyat işini bu şirketlere vermeyen müteahhid ruhsat alamaz oldu.  Merkez dört mahalledeki bazı kamu arazileri, dere kenarları ve tarım alanları dahil birçok yer yasa dışı olarak döküm alanına dönüştürüldü. Bu şirketlerin iş makinaları ve kamyonlarının akaryakıt giderlerinin zaman zaman belediyeden karşılandığı duyumlar ve belediyenin kayıtlarındaki harcanan akaryakıt miktarlarından anlaşılmaktadır. Aile şirketlerinin, Yomra Limanı’nın bitişiğindeki kumsal kamu arazisine binlerce kamyon hafriyat dökmesine izin vererek çevre kanununa muhalefet ettiği gibi, görevini kötüye kullanarak birinci derecede aile yakınlarına haksız kazanç sağlamak suretiyle de irtikap suçu işlemiştir.

SAĞIROĞLU AİLESİNİN HAFRİYAT ŞİRKETİ VAR MI ?

 

. Tarım arazilerine yüzlerce noktaya da hafriyat dökmüş ve halen iki noktada dökmeye devam etmektedir. Dökülen hafriyatlar yağışlar nedeniyle birçok yerde heyelana neden olmuş, derelerin önü tıkanmıştır. Bu durum ileride mal ve can kaybına sebep olabilecek boyuta ulaşmıştır. Vatandaşlar  ve Jandarma Karakol Komutanlığı dökülen hafriyatlarla ilgili olarak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunmuştur. Ancak bu şirketlerin hafriyat dökmeleri halen engellenememiştir. Valimiz sayın Abdil Celil Öz, Trabrikap’ın genel kurulunda yaptığı konuşmada; Bundan sonra dere kenarlarına, yol kenarlarına hafriyat dökenlere ağır cezalar uygulamak için talimat verdiğini belirtmiştir. Artık Yomra’da hafriyat dökecek dere kenarı  da yol kenarı da kalmadı sayın valim.  Ancak tarım alanları halen yok edilmeye devam ediyor.

 GOLF SAHASI BAHANE

 Yomra ‘nın AKP li Belediye başkanı  İbrahim Sağıroğlu devletin gözünün içine baka baka Yomra’yı katletmeyi  sürdürüyor. Artık geçmiş olsun demekten başka da yapacak bir şey yoktur. Bu arada hafriyat dökmek için aile şirketlerine alan açmak amacıyla Yomra Limanı’nın doldurulması planıyla bakanlık nezdinde girişimde bulunup karar çıkartmış ancak Danıştay bu kararı iptal ederek limanımızın da katledilmesini engellemiştir. Şimdi de sayın Sağıroğlu 02 Nisan tarihinde yaptığı basın toplantısında; Limanın doğusunda 610 dönümlük bir alanın doldurulması için bakanlık nezdinde girişim yaptığını söylemiştir. Bu dolgu alanında da, Arap turizmine yönelik golf sahası yapmayı planlamaktadır. Esasen sayın başkanın derdi bir dolgu alanı oluşturarak aile fertlerine ait hafriyat şirketlerine haksız kazanç sağlayacak alan açmaktır.  Yoksa golf sahası umurunda değildir.

 PARK VE YEŞİL ALANLAR RANTA GİDİYOR

. Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun düzenlediği basın toplantısında söylediği gibi; ilçemizde halkın faydalanacağı bir tane bile park, sosyal alan yokken İbrahim Sağıroğlu’nun bu yönde bir çalışma yerine çıkar amaçlı planlamalar yapması manidardır. Şu bir gerçektir ki, bu gün 35.000 olan, ancak yakın gelecekte 100.000’in üzerinde nüfusa sahip olacak ilçemizde ne bir park, ne bir sosyal alan ne de bir otopark yoktur. İlçemiz bu haldeyken, sayın belediye başkanı, Kaşüstü mahallemizde bulunan belediyemizde bulunan belediyemize ait araziye 3.200 kişilik yurt yapılması için çalışmalar yürütüldüğünü söylüyor. İlçemizdeki kamu alanları bunun gibi kararlarla heba edilmiş, vatandaşın kullanılması için gerekli alanlar tüketilmiş oluyor. Zaten bu alan başkanın aile şirketleri tarafından çok yoğun olarak hafriyatla doldurulmuş, şimdide aynı şirketlerce boşaltılması için zemin hazırlanmaktadır.     OTOPARK PARALARI . Sayın Sağıroğlu, belediye başkanlığı döneminde Yomra’yı uçurduğunu söylüyor. Evet başkan ilçemizi ilk iki dönem uçurumun kenarına getirmişti, bu son döneminde 2 yıllık çalışmasıyla da uçurumdan aşağıya uçurdu. Otopark sorunuyla ilgili olarak da, inşaatlara ruhsat verilirken otopark yapmayanlardan tahsil edilen paralarla ilçemizin bu alandaki sorunları fazlasıyla çözebilecekken paraların ne amaçla kullanıldığı da bilinmemektedir.   

 BAKAN SOYLU'YA ÇAĞRI

Şimdi buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sayın Süleyman Soylu Bey’e sesleniyorum. Sayın Bakanım. İbrahim Sağıroğlu bütün bu suçları işlerken sizin isminizin arkasına sığınıyor. Böyle bir algı oluşturarak yasa dışı işler yapmaya devam ediyor. Sebep olduğu çevre katliamının cezasız kalmasında da onun  bu davranışlarının etkili olduğu gözlenmektedir. Sayın Bakanım bunun böyle olmadığını elbette biliyoruz ama gereğini yaparak bu algıyı kırmak da sizin görevinizdir. İlçemizi bu sıkıntılardan kurtarmanızı bekliyoruz. Yomra artık İbrahim Sağıroğlu ve aile şirketlerini sırtında taşımaktan yoruldu ve bıktı.

ÇEVRE BAKANI SN SARI’YA  ÇAĞRI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Fatma Güldemet Sarı Hanım’a sesleniyorum. İlçemizde bu güne kadar işlenmiş ve tutanağa da bağlanmış olan çevre ve şehircilik suçlarına karşı gerekli cezaların uygulanmasını ve halen devam etmekte olan çevre katliamının durdurulmasını bekliyoruz.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA AÇIK  ÇAĞRI

Başbakan’ın Sayın Ahmet Davutoğlu’na sesleniyorum. Biz İdari ve Hukuki bütün yasal başvurularımızı yaptık ve görevimizi yerine getirdik. Sizin, belediyelerdeki yolsuzluklarla ilgili tutumunuzu ve kararlılığınızı biliyoruz. Bu konuda ki görüşlerinizi kamuoyu önünde açıkça dile getirdiniz. Şimdi sizden ilçemizdeki bu kumpasın kırılarak, yolsuzluk sorununun oradan kaldırılması için kapsamlı bir soruşturma açılması yönünde ilgililere emirlerinizi bekliyoruz. 

 

       

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem