Yeni sezon öncesi kritik buluşmalar sürüyor

Haber61/Haber Servisi - Doğu Karadeniz yeni turizm sezonuna sıkı hazırlanıyor. Her hafta turizmle ilgili çalışmalara imza atılan Trabzon’da bu hafta sonu DOKA ve THY tarafından Arap-Türk turizm acantelarının buluşması programları başladı. 

Yeni sezon öncesi kritik buluşmalar sürüyor
Haber61/Haber Servisi - Doğu Karadeniz yeni turizm sezonuna sıkı hazırlanıyor. Her hafta turizmle ilgili çalışmalara imza atılan Trabzon’da bu hafta sonu DOKA ve THY tarafından Arap-Türk turizm acantelarının buluşması programları başladı. 

GETİRİRKEN GÖTÜRÜN 

Panagia Suit otel de yapılan Toplantıda açılış konuşmasını yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, toplantının Suudi Arabistan ve Doğu Karadeniz arasındaki turizm işbirliğini önemli derecede katkıda bulunacağını düşündüğünü söyledi.

Gürkök “Her sene Suudi Arabistan’dan gelen dostlarımızın sayısı gittikçe artmaktadır. Bizlerin görevi de onlara yüksek derecede, en iyi derecede hizmet vermektir. Burada değerli acenteler var. Hep beraber yapacakları tur programlarıyla bölgemize ve Suudi Arabistan tarafına da yapılacak turlarda da çok önemli gelişmeler olacaktır. Biz TÜRSAB olarak toplantılarımıza devam edeceğiz. Böyle toplantıları da organize etmeye devam edeceğiz. Böyle toplantıların fuarlardan daha yararlı olduğunu düşünüyorum” dedi. 

Suat Gürkök'ten sonra kürsüye çıkan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu turizm acentelarını uyardı. Başkan Hacısalihoğlu, “Getirirken, götürün” diyerek şunları söyledi; “Suudi Arabistan’dan sadece turist getirelim demeyelim. Bunun yanında Suudi Arabistan’a da turist götürelim. Oraların kültürünü de göstermeliyiz, yaşatmalıyız. Böylece daha verimli çalışma ortaya çıkar. Karşılıklı ziyaretlerin devamı olmalıdır.” 


KARŞILIKLI GÖRÜŞME

Konuşmaların ardından Karadeniz’in doğal güzelliğini anlatan görüntüler perdeye yansıtıldı. Ardından kurulan 25 masada karşılıklı otura Cidde ve Riyad’dan gelen turizm acanteları ile Trabzon’daki acentelar karşılıklı görüşmeye başladı. Görüşmelerin sağlıklı yapılabilmesi için DOKA tarafından 30 tercüman da hazır bulundu. Görüşmelerde THY Riyad Pazarlama Müdürü Abdullah Okutan da acente ve turizmcilerle tek tek ilgilendi.

DİREKT UÇUŞLARIN HAZİRAN AYI DOLU 

THY’nın körfez ülkeleri ile direkt uçuşların büyük ilgi gördüğü öğrenilirken Cidde ve Riyad ile Trabzon arasında direkt uçuşlarının Haziran ayında dolduğu da alınan bilgiler arasında.. 2015 yılında bölgeye 450 bin Arap turist geldiği 2016 yılında ise 600 bini bulacağı söylenenler arasında… 

Görüşmelerde neler oluyor?

* Cidde, Riyadlı turizm acentelarının temsilcileri Trabzon ve bölge hakkında bilmedikleri özellikleri dosyaladı.

* Konaklama ve Ulaşımda kolaylıkların sağlanması, eksikliklerin giderilmesi noktasında görüş alış verişi yapıldı ve kararlar alındı.

* İletişim en üst düzeye çıkarılması

* Karşılıklı personel alış verişi

NELER DEDİLER?

* VAR-GİT Turizm Temsilcisi Ragıp Pirselimoğlu; “Bu görüşmeler sıklıkla devam etmelidir. Trabzon bu noktada ağabey rolündedir. Trabzon çevresi de bu görüşmelerde olumlu etkilenmektedir” 

* TÜRSAB Başkanı Suat Gürkök; Görüşmeler Mayıs sonuna kadar devam edecektir. Verimli geçmesi bizi de mutlu etmektedir”

* İBK Turizm Temsilcisi Duygu Bozkurt; “Bu yıl Arap turistlerden beklentimiz oldukça fazla… Onları en güzel şekilde ağırlayacağız”

* Ferah Otel Temsilcisi Murat Koyuncu; “Daha da görüşmelerin büyüyeceğini umuyorum”

* Ela Konak Turizm Temsilcileri Nagihan Kocabaş-Esra Koç; “Birbirimizle iletişimimiz artırarak eksikleri tamamlıyoruz”

* Sümela Tour Temsilcisi Reem Tayyara; “Aslında benim adım Ceylan. Arapça’da Reem demek. Kartvizitime bile böyle yazdım ki yabancı değiliz mesajı vermek için. Çok güzel oluyor. Bu toplantılar ve görüşmelerdede harika dostluklar ve iş ortaklıkları yapıyoruz”

* Tatilce Tour Temsilcisi Gülşah Yılmaz;”Giresun’dan geldim. Bölgemiz adına sevindirici buldum”

* Doğu Karadeniz Turizm Derneği Başkanı Yusuf Altıntaş; “Bu yıl Trabzon ve bölgemiz turizmde müthiş işler çıkaracak”

* Körfez Ülkelerinden gelen ITL World temsilcisi Mohammed Aıbak; “Trabzon’u çok seviyoruz. Daha fazla görüşmeler yapmalıyız”

* Rowad Al Nakaha Temsilcisi Saad Aloyaydi; “İlişkilerimizin güçlendiğini düşünüyorum”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler