Yavru köpeğin 4 bacağının kesilerek öldürülmesine siyasilerden tepki

Yavru köpeğin 4 bacağının kesilerek öldürülmesi vahşetine siyasilerden tepki yağıyor. Cumhurbaşkanlığı, konunun takipçisi olduğunu duyurdu.

Yavru köpeğin 4 bacağının kesilerek öldürülmesine siyasilerden tepki

Sakarya'da yaşanan ve kan donduran vahşete tepkiler çığ gibi büyüyor. Sakarya Sapanca'da 4 bacağı ve kuyruğu kesilip ormana atılmış halde bulunan ve tüm çabalara rağmen ölen yavru köpeğin uğradığı vahşet, siyasileri harekete geçirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI TAKİPTE

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yavru köpeğe yapılan zulümle ilgili, hayvan işkencecilerinin cezalarını ağırlaştıran ilgili yasa tasarısının Meclis'ten çıkarılması mesajını verdi. İbrahim Kalın, konuyla ilgili "Bayram günü yüreklerimizi burkan bu hadiseyi Sakarya valimiz İrfan Balkanlıoğlu ile görüştüm. Konu çok yönlü araştırılıyor. Kasıt ya da ihmal ne varsa ortaya çıkartılacak. İlgili yasa tasarısının Meclis’ten çıkması isabet olacaktır" dedi. 

MHP LİDERİ BAHÇELİ: CANAVARLAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, köpek yavrusunun patilerinin kesilmesinin herkesin vicdanını kanattığını, karıncayı bile incitmekten sakınan bir medeniyetten böylesi "aşağıların aşağısı yaratıklar"ın nasıl çıktığının düşünülmesi gerektiğini belirterek, "Hayvanlara karşı işlenen suçların Ceza Kanunu kapsamına alınması için her mücadeleyi yapacağız. Hayvanları Koruma Kanunu'nda ihtiyaç duyulan iyileştirmeleri de kesinlikle sağlayacağız." ifadesini kullandı.

Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklama yaptı. Patileri kesilen yavru köpeğe değinerek olayın kendisini sarstığını, yüreğini fazlasıyla sızlattığını belirten Bahçeli, "Hiçbir vicdana, hiçbir insanlık değerine sığmayacak bir şiddet ve alçaklığın bir hayvana, bir köpek yavrusuna reva görüldüğünü irkilerek öğrendim." ifadelerine yer verdi. 

Yavru köpeğin 4 bacağının kesilerek öldürülmesine siyasilerden tepki

GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN O FOTOĞRAF GİTMİYOR

Olayın "insanım" diyen herkesi infial ve isyana sürüklediğine işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Gözümün önünden o fotoğraf bir türlü gitmiyor. Cani ruhlular, insanlığın defolu yüzleri minik bir köpeğe kastetmişler! Ne hazin değil mi? Bacakları kesilmiş köpek yavrusu hepimizin vicdanını kanattı. Be hey canavarlar, gücünüz bu masum hayvana mı yetti? Katiller nasıl bir ruh haline sahipti? İnsanlığın utanç vesikası olan canilere söylenecek ne bir söz, dehşet verici fiillerini örtecek ne de bir kılıf vardır."

MUTLAKA HESAPLAŞACAĞIZ

İşkence ve eziyete maruz kalan yavru köpek can verdi. Ama altında insanım diyen herkes kaldı. Karıncayı bile incitmekten sakınan bir medeniyetten böylesi aşağıların aşağısı yaratıklar nasıl çıktı? Üzerinde mutlaka durup düşünmemiz gereken soru emin olunuz budur. Allah'ın her yarattığını aziz bilen bir inancın mensupları hayvan katillerini affetmeyecektir. Ha bir köpek yavrusunu kesmişler, ha bir emzikli bebeği katletmişler, mana ve muhteva olarak hiçbir fark yoktur." Hayvanlara karşı işlenen suçların Ceza Kanunu kapsamına alınması için her mücadeleyi yapacaklarını vurgulayan Bahçeli, "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda ihtiyaç duyulan iyileştirmeleri de kesinlikle sağlayacağız." vurgusunda bulundu. Devlet Bahçeli, hem insan hem de hayvan katilleriyle mutlaka hesaplaşacaklarına dikkati çekerek, "Unutulmasın merhamet edene Allah da merhamet eder." ifadesini kullandı.

Yavru köpeğin 4 bacağının kesilerek öldürülmesine siyasilerden tepki

MERAL AKŞENER'DEN TEPKİ

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener de, yavru köpeğe yapılan zulme tepki gösterdi. Akşener, sosyal medya hesabından mesaj paylaşarak, "Küçücük bir canlıya reva görülen vahşet ülkemizdeki değer ucuzlamasının acı bir tezahürü. Ufacık bir yavru köpeğe kıyanların layıklarını ahirette bulmalarını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Keşke doğru kanunlar ile bu dünyada da bulabilecek olsalardı" diye belirtti. 

MUHARREM İNCE: BU VAHŞET YAPANIN YANINA KAR KALMAYACAK

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de acı olaya sessiz kalmadı. İnce, dün paylaştığı mesajda, “Vicdan! Vicdan. Nasıl yapılır bu! Bu vahşet, yapanın yanına kar kalmayacak. Yazıklar olsun” ifadeleriyle tepki gösterdi. 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem