Yalı ve Esentepe mahalleri için karar verildi

Trabzon’da isimlerinin değiştirilerek eski isimleri olan Faroz ve Arafilboyu olması için referandum yapılan Esentepe ve Yalı mahalleleri için Ortahisar Belediye Meclisine yapılan başvuru oybirliği ile reddedildi.   Konu ile ilgili olarak açıklama yapan MH

Yalı ve Esentepe mahalleri için karar verildi
Trabzon’da isimlerinin değiştirilerek eski isimleri olan Faroz ve Arafilboyu olması için referandum yapılan Esentepe ve Yalı mahalleleri için Ortahisar Belediye Meclisine yapılan başvuru oybirliği ile reddedildi.
 
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan MHP Ortahisar Meclis üyesi Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, Faroz ve Arafilboyu isimlerinin tekrar kullanılması için yapılan başvuruların oy birliğiyle reddedildiğini bildirdi.
 
“Bu yerinde reddedişle tarih, Ortahisar Belediye Meclisi üyelerini takdirle yazacak ve gelecek nesillerimiz ise hayırlarla anacaklardır” diyen Çakıroğlu, “Aksi bir karar çıkarak Faroz ve Arafilboyu isimlerine dönülecek olsaydı; ecdadın ruhları sızlamış, gelecek nesillerimiz ise bizlerden davacı olarak sitemde bulunacaklardı. Bu yerinde kararlarından dolayı Belediye Meclisinde bulunan Meclis Üyesi arkadaşlarıma, Bu şehri bizlere emanet edenlerin ve gelecek olan nesillerimizin adına tekrar tekrar teşekkür ediyor ve cümlesini kutluyorum” ifadelerini kullandı.
 
Katılımın az olmasından dolayı sürenin 15 gün daha uzatıldığı referandumdan aşağıdaki sonuçlar çıktı;
 
YALI MAHALLESİ;
 
Mahalle nüfusu; 3822
 
Seçmen sayısı; 2698
 
Referanduma katılım; 759
 
Referanduma katılmayan; 1939
 
ESENTEPE MAHALLESİ;
 
Mahalle nüfusu; 3565
 
Seçmen sayısı; 2760
 
Referanduma katılım; 295
 
Referanduma katılmayan; 2465
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem