Vatandaş toplam ne kadar dolar bozdu?

Erdoğan, çağrısı üzerine vatandaşların toplamda ne kadar dolar bozdurğunu açıkladı

Vatandaş toplam ne kadar dolar bozdu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çağrısı sonrası vatandaşların toplam 2 milyar dolar bozdurarak Türk lirasına geçtiğini söyledi. Türkiye'nin kendi teknolojisini geliştirmek ve ileriye taşımak zorunda olduğunu belirten Erdoğan, bu konuda gereken alt yapının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, Sütaş’ın Tire’deki entegre tesisinin açılışında konuştu. Güvenlik güçlerinin Suriye'de PYD ve DEAŞ'la, ülke içinde PKK, DEAŞ ve FETÖ ile yoğun mücadele içerisinde olduğunu söyleyen Erdoğan, bu topraklar üzerinde operasyon düşünenler bedelini ağır öderler, nitekim ödüyorlar diye konuştu. Erdoğan açılışta şunları söyledi:

"Ekonomik baskı uyguladılar. Gelin ne kadar dolar varsa TL’ye çevirin dedim. Sağ olsunlar şu ana kadar benim vatandaşım yaklaşık 2 milyar doları TL’ye çevirdi. Bugün dağlarda PKK’yla mücadele eden, El Bab’ı DEAŞ’tan kurtarmaya çalışan, FETÖ’le mücadele eden, Başika’da Ninova muhafızlarını eğiten, Afganistan’da görev yapan velhasıl ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında mücadele eden güvenlik güçlerimiz bizden ülkemizin kalkınması için çalışmamızı bekliyor. Kendi teknolojimizi kendimiz geliştirerek ileri taşımadan hedefe ulaşamayız. Savunma sanayinden tarıma kadar bu yaklaşımı hakim kılıp gereken alt yapıyı oluşturmamız gerekiyor. Türkiye gibi bir ülkenin tarım ve hayvancılık alanında dışarıya milyonlarca dolar harcamasından ben özellikle rahatsızlık duyuyorum. Biz kendimizle birlikte çevremizi de rahatlıkla duyurabilecek kapasitedeyiz. Yeni Türkiye’nin inşasını 80 milyon hep birlikte gerçekleştireceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler