Uzungöl'de Tahtabüs yapılıyor

Tahta otomobil yapan mobilya ustası yoğın ilgi görünce tahta otobüs yapmaya başladı. Karadenizli mobilya ustası Mustafa Kaya, Uzungöl için yaptığı ahşap otomobil, turistlerden yoğun ilgi görünce, talebi karşılamak için 5 metreküp kestane ağacı kullanarak

Uzungöl'de Tahtabüs yapılıyor

Tahta otomobil yapan mobilya ustası yoğın ilgi görünce tahta otobüs yapmaya başladı.

Karadenizli mobilya ustası Mustafa Kaya, Uzungöl için yaptığı ahşap otomobil, turistlerden yoğun ilgi görünce, talebi karşılamak için 5 metreküp kestane ağacı kullanarak ahşaptan otobüs yapmaya başladı.

Kaya, Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde 17 yıldır mobilyacılık yaptığını anlattı.

Sürekli sıra dışı ürünler yapma gayreti içinde olduğunu vurgulayan Kaya, daha önce dünyanın en büyük kemençesi ile 4 ahşap otomobil ve geçen yıl da mobil arı dorsesi yaptığını söyledi.
Yaptığı sıra dışı ürünlerle katıldığı fuarlarda büyük ilgi gördüğünü dile getiren Kaya, "Yapımına başladığım tahtabüsü de tamamlayıp Köprübaşı ilçesinde üretilen el sanatlarını, Türkiye'de ve dünyada daha iyi tanıtabilmeyi hedefliyorum." dedi.
Kaya, 3 sene önce bir turizm işletmecisinin siparişi üzerine, turistlerin Uzungöl'de gezi yapabilmeleri için ahşaptan otomobil yaptığını, oraya gelen yerli ve yabancı turistlerin bu otomobile yoğun ilgisi olduğunu kaydetti. Bu ilgi karşısında yeni arayışlara girdiğini ifade eden Kaya, "Ahşap otomobile o kadar çok ilgi oldu ki, seyir halinde arabanın önüne atlayıp 'biz de binebilir miyiz?' diyenler azımsanmayacak kadar çok. Buna istinaden oradaki turizmci arkadaşlarımız Uzungöl çevresinde bu ahşap otomobil için ayrılan özel bir parkurda yerli ve yabancı turistlerimizi gezdirmek, Uzungöl'ü tanıtmak ve ülke turizmine katkı sağlamak amaçlı, yeniden böyle bir sipariş verdiler." diye konuştu.

Kaya, yaptığı ahşap otobüse şu ana kadar 80 bin lira dolayında para harcadığını ifade ederek, "Siparişimizi tamamlama aşamasına geldik. İnşallah çok yakında Uzungöl'ü ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerimizin hizmetine sunacağız. Başından sonuna 3 ay gibi sürede tamamlamayı planlıyordum. 2 ayı bitti geriye bir ay kaldı. İnşallah bu sezon Uzungöl'de turistler bu araçla gezdirilecek." ifadelerini kullandı.
TAHTABÜSÜN ÜSTÜ AÇIK OLACAK
Tahtabüsün teknik özelliklerini anlatan Kaya, normal bir otobüste olan bütün özelliklerin bu araçta da olduğunu kaydetti.

Bu otobüsü başka bir otobüsün motoru ve şasisi üzerine tasarladığını belirten Kaya, şunları söyledi:

"Otobüsün üstü açık olacak, insanlar Uzungöl'de manzarayı iyice gözlemleyebilsin diye açılıp kapanabilen sistem yapacağım. Otobüsün yapımında 5 metreküp kestane ağacı kullanıyorum. Bir de tasarımına bu arabaların orijinalinde olmayan burun kısmını ilave ettim. Farklı, ilgi çekici tasarımı olsun istedim. Normalde bu araç 20 kişi ve üzerinde yolcu taşıma kapasitesine sahip. Ancak söz konusu turistik gezi olunca insanları mümkün olduğu kadar rahat konforlu ve güvenli taşımamız gerekiyor. Bunları göz önünde bulundurarak 12 veya 14 kişilik olmasını planlıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem