Ünlü sanatçı Harun Kolçak hayatını kaybetti

Ünlü sanatçı Harun Kolçak'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ünlü sanatçı Harun Kolçak hayatını kaybetti

Pop müziğinin sevilen ismi Harun Kolçak’tan acı haber geldi.

Bir süredir prostat kanseri tedavisi gören Harun Kolçak, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 62 yaşında hayata veda eden sanatçının acı haberi sevenlerini yasa boğdu.

HARUN KOLÇAK KİMDİR?

15 Temmuz 1955 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Saint Benoit'te eğitim gördüğü esnada müzik çalışmalarını sürdürdü ve bas gitar ile çalıştı. Müzik hevesi artınca, sanatçı babası Eşref Kolçak ile konuşarak eğitimini yarıda bıraktı ve müzik kariyeri için çalışmalara başladı.

İlk müzik çalışmalarına rock müziğin duayeni Erkin Koray ile başlayan Harun Kolçak, 1977'de Erkin Koray'ın "Tutkusu" albümünde bas gitar çaldı.

1978 yılında Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına bas gitarist olarak katıldı ve caz müziğe yöneldi. Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlü isimlerle çalışan Harun Kolçak, böylece müzikal deneyimini arttırdı.
 
7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası'nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Harun Kolçak; Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetlerle Kuşadası “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve Antalya “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması” adlı şarkı yarışmalarında ödüller almıştır.

1991 yılında Onno Tunç ile ortak olarak yaptığı "Beni Affet" adlı albümüyle büyük bir çıkış yakaladı. Albümün ardından birçok sanatçıya eser veren Harun Kolçak, 2012'de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm ile müzik piyasasına uzun bir süre sonra yeniden döndü.

2013'ün Ekim ayında kurduğu Harun Kolçak&Rock Off isimli müzik grubuyla ilk performansını Okan Bayülgen'in Makina Kafa adı programında gösterdi.

22 Haziran 2016 tarihinde Harun Kolçak'ın hastalığı yeniden artış gösterdi ve acil olarak hastaneye kaldırıldı. Ameliyatının ardından yoğun bakımda tedavi altına alınan Harun Kolçak, komaya girdi ve bilinci açık bir şekilde tedavi gördü.

19 Temmuz 2017 tarihinde hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler