Türkiye'de büyük operasyon!

Türkiye'de başta İstanbul'da olmak üzere geniş çaplı FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar yapıldı. İstanbul  Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında, 2004-2015 yılları arasında FET

Türkiye'de büyük operasyon!

Türkiye'de başta İstanbul'da olmak üzere geniş çaplı FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar yapıldı.

İstanbul  Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında, 2004-2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yaklaşık 50 milyon lira maddi destek sağlandığı iddiasıyla aralarında iş adamları ve Bank Asya çalışanlarının da bulunduğu 140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarttı.
 
101 GÖZALTI, ÜNLÜ İŞ ADAMI DA GÖZALTINDA
 
Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri koordinesinde 800 polisin katılımıyla İstanbul merkezli, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Kocaeli, Ordu, Rize ve Trabzon’da yapılan eş zamanlı operasyonlarda 101 kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında büyük bir inşaat firmasının sahibi Halit D.’nin de öğrenildi. İstanbul dışında gözaltına alınan şüphelilerin Vatan Caddesi’nde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilmesi bekleniyor.
 
7 BANKA ŞUBESİ 16 FARKLI HESAP ÜZERİNDEN
 
Şüpheliler hakkında, "Terör örgütüne üye olma" ve "Terörün finansmanına dair kanununa muhalefet" suçlarından işlem başlatılacağı öğrenildi.
 
DUMANKAYA İNŞAAT'A PARALEL YAPI OPERASYONU
 
Habertürk'ün haberine göre; Paralel Yapı operasyonu kapsamında Dumankaya İnşaat'ın yöneticileri de gözaltına alındı. Dumankaya İnşaat Onursal Başkanı Halit Dumankaya ve Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Semih Serhat Dumankaya şu anda gözaltına alınması kesinleşen isimler.
 
Operasyonun Himmet ve Bank Asya soruşturmasıyla ilgili olduğu öğrenildi. Öte yandan şirketten konuyla ilgili ilk açıklama geldi.
 
DUMANKAYA İNŞAAT'IN O AÇIKLAMASI:
 
"Basın yayın organlarında yer aldığı gibi, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, 18 Nisan 2016 Pazartesi sabahı bilgilerine başvurulmak üzere Mali Şube Müdürlüğü’ne davet edilmişlerdir. Süreç tarafımızdan takip edilmektedir.
 
53 yıldır ülke ekonomimiz ve insanlarımız için değer yaratmak ilkesi doğrultusunda faaliyet gösteren Dumankaya İnşaat, kurulduğu günden itibaren tüm hukuki ve mali yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmiş, ülkemizin kalkınması ve insanımızın gelişimi için çalışmış ve çalışmaktadır.
 
Kurumumuz, süreçle ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem