Türkiye vurdu!

Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye atış hazırlığında olduğu belirlenen  terör örgütü DAEŞ'a ait hedeflerin Fırtına obüsleri ve koalisyon güçlerine bağlı  savaş uçaklarınca vuruldu ve 18 terörist etkisiz hale getirildi. Söz konusu harekatın yanı sıra muhalif

Türkiye vurdu!

Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye atış hazırlığında olduğu belirlenen  terör örgütü DAEŞ'a ait hedeflerin Fırtına obüsleri ve koalisyon güçlerine bağlı  savaş uçaklarınca vuruldu ve 18 terörist etkisiz hale getirildi.

Söz konusu harekatın yanı sıra muhaliflerin de saldırıları sonucu 8 köy kontrol altına alınarak Mare'den Azez'e kadar olan koridor yeniden  açıldı.
 
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, DEAŞ terör örgütünün Suriye’den Türkiye’ye 8 Haziran 2016 tarihinde atış yapma hazırlığında olduğu sınırda konuşlu hedef tespit sistemleriyle tespit edildi. Tespit edilen 14 DEAŞ terör örgütü hedefine 61 adet fırtına topu ile atış yapıldı. Ayrıca, Koalisyon uçakları ile 1 hava harekâtı icra edildi.
 
Yapılan atışlar ve hava harekâtı neticesinde; ilk tespitlere göre 18 DEAŞ terör örgütü mensubu öldürüldü, DEAŞ’a ait 2 silahlı araç, bir top mevzii ve 1 savunma binası imha edildi.
 
TSK Topçu atışları, Koalisyon hava harekatları ve muhalif saldırıları neticesinde 8 köy (Kafer Kalbayn, Cibrin , Faydiyah, Sındıf, Kara Köprü, Dudiyan Kafer Brişa ve Kafer Şus) muhaliflerce kontrol altına alınırken Mare’den Azaz’a kadar olan koridor yeniden açıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem