Türkiye fındık ihracatında iki ayda 604 milyon doları aştı

2015-2016 fındık ihraç sezonunun ilk iki ayında Türkiye, 61 bin tonun üzerinde ihracat yaparak 604 milyon dolardan fazla gelir elde etti.
Türkiye fındık ihracatında iki ayda 604 milyon doları aştı

Dünya fındık üretimi ve ihracatında önemli bir paya sahip olan Türkiye, 2015-2016 sezonunun ilk iki aylık döneminde fındık ihracatından 604 milyon doları aşkın gelir sağladı.

Karadeniz Fındık Mamulleri ve İhracatçıları Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 1 Eylül’de başlayan 2015-2016 fındık ihraç sezonunun ilk iki aylık performansına ilişkin veriler paylaşıldı.

Açıklamada, söz konusu dönemde standart natürel iç fındığın kantali (100 kilogram) ortalama 891 dolardan işlem gördüğü belirtildi.

1 Eylül–31 Ekim tarihleri arasında Türkiye’nin toplam 61 bin 698,7 ton fındık ihraç ettiği kaydedilen açıklamada, bu ihracattan 604 milyon 280 bin 519 dolar gelir elde edildiği bildirildi.

İhracatın büyük bölümünün Avrupa Birliği ülkelerine yapıldığı ifade edildi. Buna göre, AB ülkelerine 48 bin 887,6 ton fındık gönderilirken, AB dışındaki Avrupa ülkelerine 4 bin 152,1 ton, denizaşırı ülkelere 5 bin 396,1 ton ve diğer ülkelere ise 3 bin 262,9 ton fındık ihracatı gerçekleştirildi.

Öte yandan Türkiye, geçen sezonun aynı döneminde 44 bin 823 ton fındık ihraç etmiş ve bu ihracattan 487 milyon 824 bin 595 dolar gelir elde etmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.