'Türkiye fiilen başkanlık sistemine geçti'

Adalet ve Kalkınma Partisi Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, son siyasi gelişmeleri değerlendirerek, 'Türkiye artık fiilen başkanlık sistemine geçmiştir' dedi.   Gündoğdu yaptığı açıklamada, son siyasi gelişmelere bakıldığında yeni anayasanın en kısa süre

'Türkiye fiilen başkanlık sistemine geçti'
Adalet ve Kalkınma Partisi Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, son siyasi gelişmeleri değerlendirerek, 'Türkiye artık fiilen başkanlık sistemine geçmiştir' dedi.
 
Gündoğdu yaptığı açıklamada, son siyasi gelişmelere bakıldığında yeni anayasanın en kısa sürede yapılmasının elzem haline geldiğini ve başkanlık sistemine geçilmesinin gerektiğini ifade etti. Gündoğdu, “Türkiye artık fiili başkanlık sistemine geçmiştir. Yeni Anayasa'nın en kısa sürede yapılarak, başkanlık sistemine geçilmesi elzem olmuştur. Fiili olan bu durum yasalaşmalıdır. Bu noktada milletimizin de desteği tamdır. Türkiye'nin koalisyon ihtimallerinden ve kriz durumlarından mutlak olarak kurtulmasının yolu başkanlık sisteminden geçer. Yasama sürecini yavaşlatan ve krizlere açık kapı bırakan parlamenter sistemin kalmasını isteyenler, istikrarsızlıklardan nemalanan kesimdir. Bu millet karanlık odakların beklentilerini boşa çıkarmasını iyi bilir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yürüdüğümüz 2023 yolunda milletimiz yanımızda olduğu sürece kimse bu davanın önünde duramaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler