TÜRK - İŞ'ten 1 Mayıs'ı kararı

TÜRK - İŞ'ten 1 Mayıs kararı.

TÜRK - İŞ'ten 1 Mayıs'ı kararı

TÜRK - İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bu yıl 1 Mayıs'ı Hatay' da kutlayacağız" dedi. TÜRK-İŞ geçen sene 1 Mayıs'ı Ankara'da Anadolu Meydanı'nda (Tandoğan) kutlamıştı. 



BİRLEŞİK METAL-İŞ SENDİKASI: TAKSİM ALANI'NA ÇAĞIRIYORUZ

Birleşik Metal-İş Sendikası'ndan da 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin karar alındı. Başkanlar Kurulu'nun sonuç bildirgesinde "Tüm emek örgütlerini ve sendikaları, Taksim Alanında 1 Mayıs kutlamalarına çağırıyoruz." denildi.

İşçi ve memur konfederasyonları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında, farklı şehirlerde kitlesel etkinlikler düzenleyecek. Türk-İş Hatay'da kutlama yapılacağını açıkladı.  AA'nın aktardığına göre, Hak-İş'in Adana'da, Memur-Sen'in Kocaeli'nde, DİSK'in ise İstanbul'da kitlesel olarak kutlamalar gerçekleştireceği belirtiliyor.

2009'DA RESMİ TATİL İLAN EDİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin Sovyetler Birliği ile dostluk ilişkileri çerçevesinde, Ankara'da, 1 Mayıs 1922'de işçi bayramı kutlandı. Cumhuriyet tarihindeki ilk resmi kutlama ise 1 Mayıs 1923'te yapıldı.

Milli Güvenlik Konseyince 12 Eylül döneminde resmi tatil olmaktan çıkarılan 1 Mayıs, 2009'da "Emek ve Dayanışma Günü" olarak yeniden resmi tatil ilan edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem