Tümgeneral'den Çevik Bir'e çay isyanı

 Akbulut, koğuşunun değiştirilmesi için 6 kez dilekçe verdi. Bazı komutanlar ise 'senin yüzünden buradayız' diyerek Bir'le tartıştı. Yönetim önlem aldı. 28 Şubat soruşturması kapsamında Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Çevik Bir'in aynı

Tümgeneral'den Çevik Bir'e çay isyanı

 

Akbulut, koğuşunun değiştirilmesi için 6 kez dilekçe verdi. Bazı komutanlar ise 'senin yüzünden buradayız' diyerek Bir'le tartıştı. Yönetim önlem aldı.
 
28 Şubat soruşturması kapsamında Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Çevik Bir'in aynı odayı paylaştığı emekli Tümgeneral Ünal Akbulut'u koğuş çaycısı yaptığı ortaya çıktı.
 
Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan bazı komutanlarla Çevik Bir arasında arbede yaşandığı da belirlendi.
 
GENERAL 'PES' DEDİ
 
Ankara Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir ile aynı odayı paylaşan emekli Tümgeneral Ünal Akbulut arasında ilginç bir olay yaşandı. Bir'in astı olan Ünal'ı koğuşun çaycısı yaptığı öğrenildi. Bir'in, Akbulut'a sık sık "Ünal çay demle, çay doldur" talimatı verdiği belirtildi. Çay demlemekten bıkan emekli generalin Sincan Cezaevi yönetimine altı kez dilekçe verip, 'şahsi nedenlerden ötürü' odasının değiştirilmesini istediği bildirildi.
 
BİR'LE AYNI ORTAMA GETİRİLMİYORLAR
 
Sincan Cezaevi Müdürlüğü, Akbulut'un talebini yerinde gördü. Kaldığı A bloktan alınarak C bloğa yerleştirildi. Bir'in şimdi emekli Tuğgeneral İdris Koralp ve emekli bir albayla aynı odayı paylaştığı öğrenildi.
 
Öte yandan Sincan Cezaevi'nde gruplaşmaların yaşandığı belirtilirken duruşma günü yaklaştıkça komutanlar arasında zaman zaman arbede yaşandığı ifade edildi. Bazı komutanların Çevik Bir'e, "Senin yüzünden buradayız, senin yüzünden soruşturmaya dahil edildik" diyerek tartıştığı kaydedildi. Cezaevi müdürlüğünün arbede yaşanmaması için Bir'e muhalif komutanların kaldığı bloğu değiştirdiği ve aynı ortamda bulunmalarının engellendiği kaydedildi.
 
Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan paşalara ilişkin bir diğer ayrıntı ise komutanların harcamalarına yönelik. Paşalara haftalık en fazla 300 liralık harcama limiti veriliyor. Tutukluların yakınları her hafta cezaevine gidip bu limiti isme yüklüyor. Tutuklu komutanlar bu limiti sadece kantinde kullanabiliyor. Kantin görevlisi haftanın belli bir günü tutuklularının odalarını gezip siparişlerini alıyor.
 
Sincan Cezaevi'ndeki odalarda ise sadece iki kazak bulundurma limiti getirildi. Tutuklular soğuk havaları gerekçe göstererek uygulamaya tepki gösterirken güvenlik ve muhtemel intihar girişimlerini önlemek amacıyla bu limitin şart olduğu savunuldu.
 
'BİR EMRETTİ, BRİFİNG VERDİM'
 
BÇG'nin kurulduğu toplantıyla ilgili 7 emekli paşa önceki gün ifadeye çağrılmıştı. Mahkemeye sevk edilen 6 komutandan 3'ü tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Tutuklanan komutanlardan dönemin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı emekli Tuğamiral Ruhsar Sümer, savcılıkta BÇG brifinglerini verdiğini kabul etti.
 
Sümer BÇG belgelerine ilişkin de "Belgeler doğru. Belgelerde vermem gereken brifingler belirtilmiştir. Fakat bu brifinglerin içeriğini ben hazırlamadım. Bana kitapçık halinde Çevik Bir paşanın emri ile İstihbarat Başkanı tarafından verildi. Sunumların Çevik Bir emri ile başka daireler tarafından hazırlandığı kanaatini taşıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler