TSK’dan EFES 2018 Tatbikatı

EFES 2018 Tatbikatı, dost ve müttefik ülke unsurlarının katılımıyla icra ediliyor. 

TSK’dan EFES 2018 Tatbikatı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin planlı tatbikatlarından olan EFES 2018 Tatbikatı, dost ve müttefik ülke unsurlarının katılımıyla icra ediliyor. 


Türk Silahlı Kuvvetlerinin 11 Nisan-11 Mayıs 2018 tarihleri arasındaki planlı tatbikatlarından olan EFES 2018 Tatbikatı icra ediliyor. Açıklamada, tatbikatın maksadıyla ilgili, “Birleşik ve müşterek harekatta, davet edilen ülke unsurları ile birlikte oluşturulan müşterek karargâhın ve birliklerinin askeri imkan ve kabiliyetlerinin, verilebilecek vazifelerin tamamını kapsayacak şekilde geliştirilmesi ve harbe hazırlık seviyesinin idame ettirilmesidir” dedi. 

Açıklamada, 7-11 Mayıs tarihleri arasında Batı Anadolu, Orta Ege, İzmir Körfezi ve Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesinde icra edilecek olan tatbikatın fiili safhasına 19 dost ve müttefik ülke unsurlarının da katılımının planlandığını duyurdu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler