Trabzon'da Turizm Koordinasyon Merkezi oluşturulacak

Trabzon Turizm İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Abdil Celil Öz, başkanlığında yapıldı.    Valilik B Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, TTSO

Trabzon'da Turizm Koordinasyon Merkezi oluşturulacak
Trabzon Turizm İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Abdil Celil Öz, başkanlığında yapıldı. 
 
Valilik B Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya , İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Temel Korkmaz katıldı.
 
Trabzon’da turizmle ilgili önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Vali Öz, “Turizm stratejisi ve eylem planımızın uygulama sürecine devam ediyoruz. Bu kapsamda üç ana alanda çalışmalarımız var. birincisi; turizm altyapısının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi, ikincisi; insan kaynaklarının geliştirilmesi ve nitelikli iş gücü temini, üçüncüsü de; farkındalığın, tanıtım ve koordinasyona yönelik işbirliğinin geliştirilmesi çalışmalarıdır.
 
Bu kapsamda ilimizde hem stratejik eylem planını yürütmek, hem de diğer çalışmaları koordine etmek üzere bir sistem kurmayı öngördük. Bunlardan birincisi geniş katılımlı Turizm Meclisi’dir. Yılda en az iki defa toplantı yaparak değerlendirmelerde bulunacağız. Diğer bir yapılanmamız da Trabzon Turizm Koordinasyon Kurulu’dur. Amacımız hem eylem planındaki uygulamaları takip etmek, hem de ilimizdeki turizm çalışmalarını sürdürmektir.
 
Sürekli çalışan, ildeki genel turizm verilerini, envanteri, proje havuzunu, tanıtım ve işbirliği çalışmalarını yürütecek olan Turizm Koordinasyon Merkezi’ni oluşturacağız. Bunla ilgili hazırlıklar sürüyor. Bir de 24 saat esasına göre çalışacak Turizm Çağrı Merkezi kurduk. Bunu da Turizm Koordinasyon Merkezi bünyesinde yürütmeye devam edeceğiz. Toplantımızda bu alandaki çalışmaları bir kere daha gözden geçirerek hedeflerimizi gerçekleştirecek çalışmaları ortaya koymayı amaçlıyoruz. Bugüne kadar neler yaptık veya yapamadık, yeni turizm sezonunda neler yapacağız, nelere dikkat edeceğiz gibi konuları ele alacağız. Turizm alanında daha dikkatli davranarak el birliği ile nitelikli güzel çalışmalar ortaya koyacağız” dedi.
 
Toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız tarafından bir sunum yapılırken, Trabzon Havalimanı iç ve dış hatlarda, Atatürk Alanı ve Uzungöl’de oluşturulan turizm enformasyon büroları ile restorasyonu devam eden Sümela Manastırı’nın ziyarete açılması yönündeki çalışmalar ele alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler