Trabzon'da tabloları kanser hastalarına umut oldu

Samsun'da yaşayan kanser hastası Necla Yılmaz, 3 yıldır hayata bağlanmak adına yaptığı yağlı boya tabloları Trabzon'daki Umut ve Yaşam Derneğine bağışladı.

Trabzon'da tabloları kanser hastalarına umut oldu
Samsun'da yaşayan kanser hastası Necla Yılmaz, 3 yıldır hayata bağlanmak adına yaptığı yağlı boya tabloları Trabzon'daki Umut ve Yaşam Derneğine bağışladı.

Tiroit kanseri tedavisi gören evli ve iki çocuk annesi 44 yaşındaki Yılmaz, maddi ve manevi açıdan şanslı bir kanser hastası olduğunu söyledi.

Yılmaz, kendisine kanser tanısı konulduğunda zor günler geçirdiğini, hastalığın tedavisinde moralin çok önemli olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:


"Desteğim çok fazlaydı. Eşim, çocuklarım ve ailem sürekli yanımda oldu. Kendimi hiç yalnız ve umutsuz hissetmedim ama zor günlerim de oldu. Bunları da ailemin ve çocuklarımın desteğiyle atlattım. Kanser olmak zor ama kanser hastası anne olmak daha zor. Her şeyden önce annesiniz ve çocuklarınızı düşünüyorsunuz. Çocuklarınızın yanında ne kadar kalabileceksiniz, onları yetiştirebilecek misiniz? Bunlar hep aklınıza geliyor. Ben savaşçıydım ve savaştım. Pes etmedim ve moralimi sürekli yüksek tuttum. Diğer kanser hastalarının da benim gibi hissetmesini istiyorum. Umutlarını hiçbir zaman kaybetmesinler."


Hayata bağlanmak adına 3 yıldır yağlı boya tablo yaptığını anlatan Yılmaz,  şunları belirtti:

"Tedavi gördüğüm ve benim için zor olan bir gün, kızım elinde yağlı boyalarla gelmiş, bana resim yapmamı söylemişti. Önceden de resme ilgim vardı ama bırakmıştım. Kızım sayesinde yeniden başladım. Maddi ve manevi desteğe ihtiyaç duyan çok sayıda kanser hastası var. Kanser hastalarına umut olmak adına kendime bir hedef koydum ve yaptığım resimleri bağışlamaya karar verdim. Araştırmalarım sonucunda da Trabzon'da açtığım sergiyle 29 tablomu, Umut ve Yaşam Derneğine bağışladım. İnşallah güzel işlere vesile olacağız."

"HİÇBİR KANSER HASTASI KENDİSİNİ YANLIZ HİSSETMESİN"

Yılmaz, umutsuz bir kanser hastası gördüğünde çok üzüldüğünü ifade ederek, "Sosyal medya üzerinden Trabzon'daki Umut ve Yaşam Derneğini sürekli takip ediyorum. Gerçekten kanser hastaları yararına çok güzel işler yaptıklarını gördüm. Ben de 'Kanser hastalarına destek olmak adına neler yapabilirim?' dedim ve aklıma sergi açmak geldi." diye konuştu.


Sergiden elde edilecek gelirin umut bekleyen kanser hastalarına gönderileceğini bildiren Yılmaz, "Hiçbir kanser hastası kendisini yalnız hissetmesin. Maddi ve manevi umut bekleyen kanser hastalarına umut olmak, yaralarına küçük de olsa merhem sürmek adına bu yola girdim. Bu benim ilk sergim ve tek amacım kanser hastalarının yanında olmak. Ben çocuklarım için yaşıyorum, herkesin de yaşamak için bir sebebi olmalı. Bunun için de mücadeleden vazgeçilmemeli." ifadelerini kullandı.

"GELİRLER, KANSER HASTALARINA YARDIM OLARAK DÖNÜYOR"

Umut ve Yaşam Derneği Başkanı Nimet Baki de derneklerinin 2006'da kanser hastalarına maddi, manevi ve psikolojik destek sağlamak için kurulduğunu söyledi.

Kanser hastalarına yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını dile getiren Baki, kanser hastalarına destek için konser ve sergi gibi organizasyonlar da düzenlediklerini anlatarak, şu değerlendirmede bulundu:


"Elde ettiğimiz gelir kanser hastalarına yardım olarak geri dönüyor. Güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Çevreden de olumlu tepkiler, geri dönüşler almak bizleri mutlu ediyor. Samsun'dan Necla Hanım'ın da bizi sosyal medya üzerinden takip etmesi ve bulması da bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Kendisi kanser hastası bir kadın olarak, yardıma muhtaç diğer kanser hastalarına, sergiye bağışladığı 29 tablosu ile umut oldu. Bu bizim için farkındalık açısından da önemli. Tabloların şu ana kadar 10'unu sattık. Diğerlerini de en kısa sürede satmayı planlıyoruz."

Tabloların fiyatlarının da 1 ile 5 bin lira arasında değiştiğini aktaran Baki, "Şimdiye kadar 15 bin liralık satış yapıldı. Elde edilen gelirin tamamı kanser hastalarına yardım için kullanılacak. En kısa zamanda diğer tabloların da satılacağını umuyoruz. Bu konuda farkındalığın oluşması çok önemli. İnşallah bu konuda çok daha güzel başarılara imza atarız." sözlerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler