Trabzon'da Şoför eğitimleri sürüyor

TESOB binasında gerçekleşen eğitimlere şoför esnafı büyük ilgi gösteriyor.

Trabzon'da Şoför eğitimleri sürüyor
TESOB binasında gerçekleşen eğitimlere şoför esnafı büyük ilgi gösteriyor.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(TESOB)nin hayata geçirdiği önemli projelerden biri olan “Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Geliştirilmesi” eğitimi tüm hızıyla devam ediyor. Eğitim çalışmaları kapsamında gerçekleşen toplantılara şoför esnafının sahiplenmesi ve katılım göstermesi dikkat çekiyor.

EKSİKLERİMİZİ GÖRME FIRSATI BULUYORUZ

İletişim ve Halkla İlişkiler eğitmeni Yaşar Ateşsoy ile Arapça dil eğitmeni Ahmet Cevdet Karaca’nın sunumuyla gerçekleşen eğitim toplantısına TESOB Başkanı Metin Kara ile birlikte Trabzon Şoförler Odası Başkanı Turan Altuntaş ve şoför esnafı katıldı. TESOB Başkanı Kara eğitim çalışmaların önemine değinerek “Hepimiz eğitim çalışmalarından faydalanıyor ve eksik yönlerimizi görme fırsatı buluyor. Projemizin  hedefi şehirdeki ticari taşıt kullanan sürücülerin trafik kurallarına uymalarını sağlamak” dedi.


EĞİTİM SONRASI SINAV VAR!

3 yılda bir tekrarlanması hedeflenen “Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Değiştirilmesi Projesi”  Trabzon’da devam ediyor. Bağlı bulunduğu odadan mesleki faaliyet belgesi alan her şoför esnafı bu eğitim projesinden faydalanıyor. Eğitimler her grup için 3 gün sürecek ve 4’er saat olmak üzere 12 saatlik eğitim verilecek .Eğitimlerin son gününde eğitimlerde anlatılan konularla ilgili bir sınav yapılacak ve bu sınavda 100 puan üzerinden 70 puan alan ticari taşıt sürücüleri ticari taşıt tanıtım kartı almaya hak kazanacak. Bu kartı olmayanlara ise her denetinde 88 TL ceza uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem