Trabzon'da polisin yanında bir genci öldürenler hakim karşısında

Trabzon'da Polis ekiplerinin yanında ettikleri kavga sırasında bir genci silahla vurarak öldüren 2'si tutuklu 3 sanık hakim karşısına çıktı. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan müşteki-sanıklar Hakkı Birinci, ölen Gökmen Küçü

Trabzon'da polisin yanında bir genci öldürenler hakim karşısında

Trabzon'da Polis ekiplerinin yanında ettikleri kavga sırasında bir genci silahla vurarak öldüren 2'si tutuklu 3 sanık hakim karşısına çıktı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan müşteki-sanıklar Hakkı Birinci, ölen Gökmen Küçükaslan'ın (26) dayısı Mülazim Küçükaslan ile Hakkı Birinci'nin oğlu olan ve tutuksuz yargılanan müşteki-sanık İsmail Birinci katıldı.
 
Küçükaslan ifadesinde, olay günü polisin elindeki silahı almak isterken tabancanın ateş almasıyla kargaşa yaşandığını belirterek, "Polisler beni tutuyordu. Hakkı Birinci'nin Gökmen Küçükraslan'ın peşinden koşarak ateş açtığını gördüm. Silahı polislere kendim verdim, kargaşada kaç el ateş açtığımı hatırlamıyorum. İsmail Birinci'de silah görmüştüm, ben silahı çekince o da hemen çekmişti. Arabanın arkasından yeğenime ateş açtı. Benim öldürme kastım yoktu, silahı çekerek onları korkutmak istedim, istesem onları vurabilirdim. Kamera görüntülerinden de bu bellidir. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum." dedi.
 
Müşteki-sanık Hakkı Birinci ise "Silah sesi duyulduğunda bacağımda kasılma olduğu için ben de vurulduğumu sandım. Bu heyecanla silahımı çektim, önümden geçen Gökmen Küçükaslan'ın peşinden gidip birkaç el ateş açtım ama amacım öldürmek değildi. Niyetim öldürmek olsaydı tam önümden geçerken ateş edebilirdim." diye konuştu.
 
Müşteki-sanık İsmail Birinci, tanık polis memuru Erkan Demirkıran ile diğer tanık ve mağdurların verdiği ifadenin ardından mahkeme heyeti, Hakkı Birinci ile Mülazim Küçükaslan'ın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.
 
İddianamede, sanıklardan Hakkı Birinci'nin "kasten öldürme" suçundan müebbet hapse çarptırılması, İsmail Birinci'nin "silahlı tehdit", Mülazim Küçükaslan'ın da "kasten öldürmeye teşebbüs", "hakaret", "tehdit", "kamu malına zarar verme" ve 6136 sayılı "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etme" suçlarından cezalandırılması isteniyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler