Trabzon'da PDY operasyonu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) yönelik operasyon düzenledi.   Operasyonlar kapsamında çok sayıda adrese baskın düzenlenirken iş dünyasından

Trabzon'da PDY operasyonu
Haber61 – Haber Servisi – Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) yönelik operasyon düzenledi.
 
Operasyonlar kapsamında çok sayıda adrese baskın düzenlenirken iş dünyasından bazı kişiler göz altına alınarak İl Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi.
 
Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; 6 farklı ilde de arama yapıldığı ve gözaltına alınan kişilerin Trabzon’a getirilmesinin beklendiği öğrenildi. Emniyetteki Sorgularının ardından Adliye’ye sevk edilecekleri öğrenildi. 
 
Haber : Şükrü Üçüncü
 
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA
 
Operasyonla ilgili olarak Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından bir süredir yürütülen FETÖ/PYD terör örgütünün Trabzon İl Yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında bu örgüte üye olarak örgütün Trabzon il yapılanması içinde bulundukları, örgüte yeni elemanlar kazandırma, terör örgütüne finansman sağlama ve örgüt adına para toplayarak bu örgüte aktarma konusunda eylemleri olduğu değerlendirilen şüphelilere yönelik olarak Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün talebi üzerine yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda 29.04.2016 günü saat 06.00 itibariyle toplam 25 kişi hakkında gözaltına alma ve bu şüphelilerin belirlenen adreslerinde arama, el koyma kararı verilmiş olup karar gereğince şu ana kadar 3 şüpheli Trabzon ilinde olmak üzere toplam 6 şüpheli yakalanmıştır.

Kolluk tarafından yapılan değerlendirmede hakkında gözaltına alınmasına karar verilen şüphelilerden 9 şüphelinin yurt dışında bulunduğu, Trabzon ilinde bulunduğu değerlendirilen 10 şüpheliden 1 şüphelinin Trabzon ilinde, 1 şüphelinin Ordu ilinde,1 şüpheli de Samsun ilinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Başka illerde olup hakkında gözaltına alınma kararı verilen şüphelilerden 1 şüpheli Artvin ilinde,1 şüpheli İstanbul ilinde ve 1 şüpheli Bingöl ilinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Başka illerde olup gözaltına alınmaları yönünde talimat verilen 3 şüphelinin ise belirlenen adreslerinde bulunamadıkları tespit edilmiş olup arama çalışmaları devam etmektedir.

Şüpheliler hakkında FETÖ/PYD terör örgütü üyesi olmak ve bu örgüte finansman sağlamak iddiaları ile soruşturma devam etmekte olup soruşturma sırasında ortaya çıkabilecek suç ve şüpheliler de değerlendirilmek suretiyle soruşturmaya devam edilmektedir. Gelişmeler konusunda gerek duyulduğunda ayrıca bilgilendirme yapılacaktır."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem