Trabzon'da Orman Haftası kutlanıyor

Trabzon'da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Trabzon'da Orman Haftası kutlanıyor
Trabzon'da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Valilik önünde düzenlen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Doğu Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Hülya Turna ve diğer yetkilileri makamında kabul etti.

Ormanların korunarak gelecek nesillere aktarılmasının hayati önem taşıdığına vurgu yapan Vali Öz, "Ormanların varlığının korunarak nesilden nesile aktarılması, hayatın sürdürülebilmesi açısından son derece önemlidir. Orman yoksa hayat yok olur. Temiz havadan erozyona, heyelandan insan sağlığını tehdit eden her türlü unsura kadar her şeyin önleyicisidir. Orman teşkilatımızın ağaçlandırma ve erozyon çalışmalarının yanında orman köylülerinin desteklenmesi konusunda da güzel projeleri var. Doğa koruma ve milli parkların desteklemeleri devam ediyor.  Ayrıca odun dışı orman ürünlerinin geliştirilmesi ve ekonomiye kazandırılması konusunda da yine ciddi projeler yürütülmektedir. Ceviz, kestane ve diğer ürünlerle ilgili destekleme çalışmalarında güzel bir seviyeye gelindi. Bütün bu başarılı çalışmalardan dolayı orman teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Daha yeşil, daha güzel, çevreyle uyum içerisinde, erozyonun, heyelanın ve insanları etkileyen diğer zararlı unsurların az olduğu, barış ve huzur dolu bir dünyada hep birlikte yaşamak dileğiyle orman haftasını kutluyor, başarılar diliyorum" dedi.

Ziyarette Orman Bölge Müdürü Münin Döngez tarafından Vali Öz'e ağaç fidanı hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem