Trabzon'da Nevruz bereketi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon turizm sezonunu bir ay önceden acıyor. İran’da yılbaşı olarak kutlanan “nevruz bayramı” öncesi Trabzon’da bulunan otellerde rezervasyonların sayısı artmış durumda.

Trabzon'da Nevruz bereketi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon turizm sezonunu bir ay önceden acıyor. İran’da yılbaşı olarak kutlanan “nevruz bayramı” öncesi Trabzon’da bulunan otellerde rezervasyonların sayısı artmış durumda. İran’dan bu ay Trabzon’a 5 bine yakın turisttin gelmesi beklenirken bu sayının artması için Trabzon – Tebriz arasında direk uçuşların gerçekleştirilmesi gerekli olduğunun altını çizen turizm acenteleri bu konuda yetkililerden yardım bekliyor.

Konu ile alakalı Haber61’e açıklama yapan TURSAB Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, “ 2014 yılında İran’a Trabzon’dan heyet olarak giderek kaldırılacak Ambargo öncesi çalışmalarımızı yaptık.  Başkanlığımızca ve üyelerimizin katılımları ile İran/ Doğu Azerbaycan/Tebriz İncelemelerde bulunduk. Bu süreçte de Trabzon İran Başkolosluğu ilgilileri Başkanlığımızca ziyaret edilerek konu karşılıklı işbirliği çerçevesinde takip edilmiştir. Bölgemiz turizminin gelişimine çok önemli katkıda bulunan ve ikinci Hedef Pazar olarak tanımladığımız İran Pazarı ve İran vatandaşlarının ülkemizi ve bölgemizi ziyaret eden kişi sayılarında her geçen yıl artış olduğu tespit edilmiş, hem bölge ekonomisine hem de üyemiz seyahat acentalarımıza son derece önemli katkılar sağladığı gözlendi.”dedi.

Ulaşım konusunda eksikler olduğunu vurgulayan Gürkök, “  Üzerinde önemle durduğumuz ulaşım konusunda, İran vatandaşlarının ülkemize geliş ve gidişlerinde kullanılan Karayolu taşımacılığının hem mesafe uzaklığı hem de yorucu olduğundan hareketle, Tarifeli Uçuş düzenlenmesine ilişkin ilgili makamlarla yaptığımız görüşmelerde ortak fikrin, İlgili Kurumlar, Mülki İdareler, Siyasiler, Sivil Toplum Kuruluşlar, Yerel Yönetimler vb. kurumların da desteği beklenmektedir. Trabzon/Urumiye/Tebriz arası uçuşların başlaması çalışmaları sonuçlandığında sayının çok daha fazla olacağı tahmin edilmektedir. Aksi takdirde Bölge insanının başka bölge ve ülkelere yönelmesi ve mevcut pazarı kaybetme riski ile karşılaşabiliriz.”uyarılarında bulundu.

Açıklamasının son bölümünde Gürkök, “Bu çerçevede; bu yıl da sezon başlangıcı ve Nevruz (Bahar bayramı) ayı münasebeti ile bu yıl da, 15 Mart itibari ile Bölgemize gelecek olan İranlı turist sayısında önceki yıllara oranla daha çok artış olacağı,Turizm Sezon başlangıcının bir ay önceden başlamasının bölgemize ve acentelerimize ekonomik olarak büyük katkı sağlayacağı beklenmektedir.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem