Trabzon'da Karadeniz'in en büyük kitap fuarı sona erdi

Trabzon'da yapılan Karadeniz'in en büyüğü olma özelliğini taşıyan kitap fuarı sona erdi. Karadeniz'in en büyük kitap fuarı "Trabzon Kitap Günleri"nin üçüncüsünü 120 bin kişi ziyaret etti.   Trabzon Büyükşehir Belediyesince Hamamizade İhsan Bey Kültür Merk

Trabzon'da Karadeniz'in en büyük kitap fuarı sona erdi

Trabzon'da yapılan Karadeniz'in en büyüğü olma özelliğini taşıyan kitap fuarı sona erdi.

Karadeniz'in en büyük kitap fuarı "Trabzon Kitap Günleri"nin üçüncüsünü 120 bin kişi ziyaret etti.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesince Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde organize edilen ve 80 yazar ile 100 yayınevinin katıldığı ''Trabzon Kitap Günleri" sona erdi.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon'da düzenlenen Karadeniz'in en büyük kitap fuarına yoğun ilgi gösterildiğini belirtti.
 
1-977.jpg
 
Katılım dolayısıyla kitapseverlere de teşekkür eden Gümrükçüoğlu, "Yerel ve ulusal bazda tanınmış pek çok yazarın söyleşi ve imza programları yaptığı Karadeniz’in en büyük kitap fuarını yaklaşık 120 bin kitapsever ziyaret etti. Tarih, uygarlık, kültür ve sanat kenti Trabzon olarak önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptık. Kitap fuarı ile büyük bir kültür şöleni yaşadık." dedi.
 
Gümrükçüoğlu, fuarda yazarların okuyucuları ile buluştuğunu anımsatarak "Kitap günlerine Bosna'dan ve Azerbaycan'dan da edebiyatçılar katıldı. Fuara okullardan öğrencileri otobüslerle ücretsiz olarak taşıdık. Fuarı ziyaret eden vatandaşlar burada indirimli kitap alma imkanı elde etti. Biz yayınevlerini ve yazarları halk ile buluşturmayı çok önemsedik. Bu noktada imkanları kendilerine tahsis etmeye gayret ettik. Her hangi bir ücret talep etmedik. Bu kitap okuma alışkanlığımızı daha da arttırmak içindir." diye konuştu. 
 
2-419.jpg
 
3-208.jpg
 
4-111.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem