Trabzon'da Kadın paneli

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde, “Dünya Kadınlar Günü” konulu panel düzenlendi.

Trabzon'da Kadın paneli

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde, “Dünya Kadınlar Günü” konulu panel düzenlendi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra kadın dernekleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile Trabzonlu kadınların hazır bulunduğu panelin moderatörlüğünü Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu yaptı.

POZİTİF AYRIMCALIK İSTİYORUZ

Panelde görüşlerini kamuoyuna aktaran Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Yard. Doç. Dr. Sevdegül Aydın Mungan, kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanması gerektiğini ifade etti. Mungan, “Savaş mağduru kadınlar özellikle İslam coğrafyasında daha fazla. Arap Baharı diye insanlara yapılanlar kabul edilebilir değil… Biz kadınlar olarak ailenin yükünü çekenleriz.  Bir dairede (işyerinde) eşit şartlarda çalışan iki insan, biri erkek diğeri kadın, üstelik kadın ya hamile ya da anne, evdeki sorumlulukları daha fazla. Bu manada kadınlar olarak pozitif ayrımcılık istiyoruz… Eğer dünyayı kadınlar yönetmiş olsaydı ülkeler arasında en fazla dargınlık olurdu” dedi

MODA KADINLARI REHİN ALMIŞTIR

Panelin katılımcılarından Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst ise konuşmasında moda çılgınlığına değinerek kadınları uyardı. Üst, “Moda kadınları pek çok konuda esir almıştır. Dünyada moda adı altında insanları fazla tüketime zorlayan bir yaşam şekli var ki, bu kabul edilebilir değildir” diye konuştu.

KADINLAR İNANILMAZ İŞLER YAPTI

Panelistlerden KTÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Betül Saylan ise konuşmasında İslam medeniyetinde kadınların hizmetine dikkat çekti. Saylan özetle şunları kaydetti: “İslam medeniyetinde kadınların hizmetleri anlatılamayacak kadar çoktur. Hz. Peygamber Efendimizin (S.A.V.) zamanından Osmanlı Devleti’ne kadar kadınların yaptıkları gerçekten inanılır gibi değildir. Hanlar, hamamlar, kervansaraylar imar etmişler, cami yaptırmışlar, hatta devletin para ödeyemediği zamanda Hala Sultan kendi hesabından çalışanların maaşını vermiştir.”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da panelde katılımcılara seslendi. Büyükşehir Belediyesi’nin kadına yönelik hizmetlerine dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, gerçekleştirdikleri fedakâr çalışmalardan ötürü kadın dernekleri, sivil toplum örgütü yetkilileri ve emek veren herkese teşekkür etti. Kadınlar günü münasebetiyle Trabzon Büyükşehir Belediye başkanvekilliği görevini Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Havva Gümüş’ün sürdürdüğünü ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, kürsüyü Gümüş’e devretti.

BELEDİYEMİZ ÖNCÜ OLMUŞTUR

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Gümüş de konuşmasında kadınlara yönelik icra edilen çalışmaların önemine değinirken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanda öncü olduğunu kaydederek Başkan Gümrükçüoğlu’na kadınlar adına teşekkür etti.

Programın bitiminde panele katılan tüm kadınlara karanfil hediye edilirken Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelere kadınlara dağıtılması için karanfil gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem