Trabzon'da İstiklal Marşı kabülü törenlerle kutlandı

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Trabzon'da İstiklal Marşı kabülü törenlerle kutlandı
Trabzon'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.
 
Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
 
Programda konuşan İl Milli Eğitim Ortaöğretim Şube Müdürü Gülsüm Memişkaptanoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un benzersiz bir kahramanlık sergilediğini ifade etti.
 
Memişkaptanoğlu, Ersoy'un İstiklal Marşı ile hem milletin gönlünde taht kurduğunu hem de tarihin en önemli şahsiyetlerinden biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
 
"1. Dünya Savaşı'nın ardından işgale uğrayan vatan toprakları üzerinde esarete isyan eden hem bir dava adamı aynı zamanda eylem adamıdır. Mehmet Akif, Türkçe'mizi en güzel şekilde kullandığı şiirleriyle milletimizi uyanmaya davet eden Çanakkale Destanı'yla bir savaşın ancak o kadar güzel anlatabileceğini gösteren şairdir." 
 
Programda şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu tarafından verildi. Öğrencilerin şiirlerini ve kompozisyonlarını okuduğu anlarda ise Gümrükçüoğlu ve katılımcılar duygusal anlar yaşandı.
 
İstiklal Marşı'nın kabulü'nün 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan tiyatro da sergilendi.
 
Programa, Vali Yavuz,  Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Jandarma Komutanı Albay Okşin Akşit, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov ile kurum ve daire müdürleri katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem