Trabzon'da Hrant Dink davası

İstanbul'da cinayete kurban giden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink olayında bugün Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesinde duruşma yapıldı   Dink'e suikast hazırlığı yapıldığının istihbaratını almasına rağmen harekete geçmeyip kanuni işlemleri ya

Trabzon'da Hrant Dink davası
İstanbul'da cinayete kurban giden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink olayında bugün Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesinde duruşma yapıldı
 
Dink'e suikast hazırlığı yapıldığının istihbaratını almasına rağmen harekete geçmeyip kanuni işlemleri yapmayarak görevini ihmal ettikleri iddia edilen dönemin İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 8 kişinin yeniden yargılanmasına devam edildi.
 
Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar gelmezken, sanıklardan Albay Ali Öz ile Hacı Ömer Ünalır'ın avukatı Ali Sürmen hazır bulundu. Duruşmaya, mazeret bildiren Dink ailesi avukatları ile diğer sanıkların avukatları katılmadı.
 
Sürmen, mahkemenin Yargıtay'ın bozma kararına uymaması gerektiğini savunarak, "Bu dava iddianame ile açılmış bir dava değildir, idari soruşturma neticesinde açılmış bir davadır. Cumhuriyet savcısının idari soruşturma sonucunu genişletme yetkisi yoktur. Bu nedenle Yargıtay'ın bozma kararı usul yönünden hatalıdır." dedi.
 
Hakim de sanıklardan Astsubay Gazi Günay hariç diğerlerinin bozmaya ilişkin beyanlarını aldıklarını belirterek, Günay'ın da Trabzon'dan Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığına tayin edildiğini söyledi.
 
Duruşma, Günay'ın talimatla ifadesinin alınması ve eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
 
Mahkeme, Günay'ın ifadesinin alınması ve eksikliklerin giderilmesi sonrası, kendi mahkemelerindeki bu dava ile Albay Ali Öz'ün Dink cinayetine ilişkin yargılandığı Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava ile birleştirilip birleştirilmemesi konusunda karar verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler