Hrant Dink Davasında Ali Öz ve 8 Sanığın Yargılanmasına Trabzon’da Devam Edildi
Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen bugünkü duruşmaya tutuksuz sanıklar katılım göstermedi. Mahkeme salonunda sanıklardan Albay Ali Öz ile Hacı Ömer Ünalır’ın müdafisi Avukat Ali Sürmen hazır bulunurken, Dink ailesinin avukatları ve diğer sanık vekilleri mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.
Yargıtay’ın Bozma Kararına İtiraz
Duruşmada söz alan Avukat Ali Sürmen, Yargıtay tarafından verilen bozma kararına mahkemenin uymaması gerektiğini savundu. Sürmen, davanın standart bir iddianame ile değil, idari soruşturma neticesinde açıldığını vurgulayarak, "Cumhuriyet savcısının idari soruşturma sonucunu genişletme yetkisi bulunmamaktadır. Bu sebeple Yargıtay’ın bozma kararı usul yönünden hatalıdır" ifadelerini kullandı.
Dosyaların Birleştirilmesi Gündemde
Mahkeme heyeti, sanıklardan Astsubay Gazi Günay dışındaki tüm isimlerin bozma kararına ilişkin beyanlarının alındığını kaydetti. Gazi Günay’ın Trabzon’dan Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığına tayin olduğu belirtilerek, ifadesinin talimatla alınmasına karar verildi.
Eksikliklerin giderilmesi için ertelenen davanın ilerleyen sürecinde, bu dosyanın Albay Ali Öz’ün Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı ana dava ile birleştirilip birleştirilmeyeceğine dair nihai karar verilecek.