Trabzon'da AK Parti Kadın Kılıçdaroğlu'a tepki gösterdi

Haber61 – Haber Servisi – AK Parti Trabzon İl Kadın  Kolları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kınadı. Haber61’e açıklamada bulunan Bahar Ayvazoğlu, “ Ülkemizin siyasi tarihinde şuursuz ve fütursuz bir kara leke olarak kala

Trabzon'da AK Parti Kadın Kılıçdaroğlu'a tepki gösterdi

Haber61 – Haber Servisi – AK Parti Trabzon İl Kadın  Kolları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kınadı. Haber61’e açıklamada bulunan Bahar Ayvazoğlu, “ Ülkemizin siyasi tarihinde şuursuz ve fütursuz bir kara leke olarak kalacak bir açıklama ile ülke gündemini meşgul etmekte beis görmeyen CHP Genel Başkanı’nın yüzü kızarmadan söyleyebildiği sözler karşısında muhalefetin geldiği noktanın endişesi içerindeyiz. Yeteri kadar olmasa da, ederi kadardan çok daha fazla oy almış bir ana muhalefet partisi liderinin, her şeyden önce bir kadın ve bir anne olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sn. Sema Ramazanoğlu’ nun letafeti, zarafeti ve hanımefendiliği karşısında bile takınmaktan imtina etmediği çirkin tavır ve sarf ettiği ölçüsüz sözlerle ifşa ettiği acziyetine karşılık ‘illa edep, illa edep’ diyoruz.”dedi.

Ayvazoğlu, “ Siyasi ufkunun çapını, iyi bir var oluş tarzı ve bilgece bir eylem yolu üzerine inşa etmek yerine, cinsiyetçi bir küfür dilini sahiplenerek bir kez daha göstermiş olması öncelikle kendi kadın seçmeninin tercihine atılmış bir çamurdur. Eleştiri ile hakaret arasındaki geçişin kontrolünü sağlamaktan yoksun olan bir kişinin ise ana muhalefet liderliği gibi demokrasi kültürünün ayrılmaz bir parçasını temsil ediyor olması da ayrıca düşündürücüdür. Millet bünyesinde ahlakın karşılığı olan ‘değer’, fikri ve zihni buhranlarını dibine kadar ahlaksızlığa bulaştıranlar için yok hükmündedir. Hiç olmayı ve yok sayılmayı göze alarak ve bel altı kirli işlere, bile isteye bulanarak oturduğu koltuktan mütevellit bir genel başkan hüviyetinin muhalefet bile olamayacak kadar izansız olduğunun ziyadesiyle farkındayız ve kendine yakışan bir üslupla sarf ettiği sözler karşısında bir kadın olarak durmamız gereken yerdeyiz.”ifadelerine yer verdi.

Bir dil sürçmesi ya da maksadını aşan ifadeler olduğunu umduğumuz ve medeni bir açıklama ile özür dilemesini beklediğini ifade eden Ayvazoğlu, “Bu kişinin ‘söylediğim sözlerin arkasındayım’ diyerek kızarmayan çehresi ile sahiplendiği akıl ve ahlak tutulmasının şaşkınlığı içerisindeyiz. Zira insanı utanılacak bir şey yapmaktan alıkoyan bir yetiye sahip olmadığı için, temsil ettiği camiayı da hayâsız bir üslupla lekelemeye hakkı olmadığını düşünüyoruz. Siyasi ve dünyevi tercihi ne olursa olsun tüm kadınlarımıza yönelik olan bu aşağılayıcı tavır nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ nun fıtratı nazara alındığında olası görünmese de, erdemli bir gereklilik olarak öncelikle eşinden, kızından ve CHP’li kadın seçmenden özür dilemesini ve Sn. Bakanımız nezdinde tüm kadınlarımızdan af dilemesini talep ediyoruz. Bu nedenle aynı duyarlılığı göstereceklerini umduğum tüm siyasi parti kadın temsilcilerini ve kadın STK’larını da AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Teşkilatımız adına bu onur kırıcı sözler karşısında tek yürek olmaya ve Kılıçdaroğlu’ nu kınamaya davet ediyoruz. “şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler