Trabzon’a gelen taraftarları terörist gibi arayın

Trabzon’a gelen deplasman takımlarını terörist gibi arasınlar diye TEM Şube Müdürünü görevden aldım diyen dönemin tutuklu Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, çok tartışılacak kelimeye yer verdi.

Trabzon’a gelen taraftarları terörist gibi arayın
Haber: Şükrü Üçüncü

Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevlerini 2011 ile 2014 yılları arasında sürdüren Ertan Yavaş, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olduğu gerekçesi ile tutuklanarak cezaevine koyuldu. Pazartesi günü ilk mahkemesinde hakim karşısına çıkan Yavaş’ın hakkında ki suçlama, ‘kritik görevlere FETÖ/PDY üyesi isimlerin atamalarını gerçekleştirmek.’
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Yavaş’ın göreve getirdiği 4 Şube Müdürü de FETÖ/PDY’ye üye oldukları gerekçesi ile meslekten ihraç edilirken 2011 ile 2013 yılları arasında nasıl görevlerini icra ettikleri de ortaya çıktı.
 
YASA DIŞI DİNLEMELER YAPMIŞTI
 
O dönemin İstihbarat Müdürü Mustafa Başer, AK Parti Trabzon İl Başkanı olan AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, dönemin Trabzon Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mustafa Akkaya ve Trabzon Emniyet Müdürlüğünde görevli ikinci sınıf emniyet müdürü Atilla Ertürk’ü yasa dışı dinlediği bu gerekçe ile hakkında dava açıldı. Başer, Meslekten İhraç edilirken hakkında ki davanın devam ettiği öğrenildi.
 
TRABZON’DA BAZI DEVLET KURULUŞLARINA DOSYA HAZIRLADILAR İDDİASI
 
Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğüne atanan Mustafa B., döneminde Trabzon’da hakkında gizlilik kararı bulunan ve devlet kuruluşlarına yönelik operasyon hazırladığı ortaya çıktı. 17/25 Aralık döneminde bu dosya ile hareket ederek operasyon  gerçekleştirmek istedikleri ileri sürüldü. Mustafa B. ise, FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesi ile meslekten ihraç edilenler arasında yerini aldı.
 
Asayiş Şube Müdürlüğüne tayin edilen Himmet A.’nın Rize’de görev yaptığı sırada meslekten ihraç edildiği öğrenildi.
 
TARAFTARLARI TERÖRİST EDASIYLA ARADILAR
 
Yavaş savunmasında en enteresan bilgiyi ise; Beşikdüzü’ne gerçekleştirmiş olduğu atama da verdi. Trabzon Terörle Mücadele Şube Müdürü (TEM) Fevzi Taş’ı bu görevden alarak Beşikdüzü Emniyet Müdürü olarak atayan Yavaş, Taş’ın yerine FETÖ/PDY’den ihraç edilen İbrahim Özer’i atadı. Mahkeme başkanına vermiş olduğu savunmada Ertan Yavaş, “ Trabzonspor karşılaşmalarına gelen deplasman takımlarının taraftarlarının üst aramalarını terör edasıyla yapmak için Fevzi Taş’ı TEM Şube Müdürlüğünden alarak Beşikdüzü’ne atadım. Yerine de yardımcısı İbrahim Özer’i getirdim.”dedi.
 
VALİ ÖYLE ARAYIN SÖYLEMİŞ
 
Mahkeme başkanını kendisine deneyimli bir ismi neden TEM Müdürlüğünden alarak İlçe Müdürü yaptın sorusunu sormasının üstüne Yavaş, “ O dönemin Valisi Recep Kızılcık’ın o dönem ki taraftar olaylarını engellemek için taraftarların terör edasıyla aranmasını istedi bende istediğini yerine getirdim.”ifadelerine yer verdi. Fevzi Taş, Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğüne atandıktan sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Dönemin Valisi Recep Kızılcık’ta yakalanmış olduğu amansız hastalık nedeniyle hayatını kaybetti.
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler