Trabzon TÜRKAV'dan Barzani tepkisi

TÜRKAV Trabzon Şubesi Başkanı Kenan Kuru, Irak'ta Barzani'nin Türkmenleri yok sayarak giriştiği politik çalışmalara tepki gösterdi

Trabzon TÜRKAV'dan Barzani tepkisi
 
TÜRKAV Trabzon Şubesi Başkanı Kenan Kuru, Irak'ta Barzani'nin Türkmenleri yok sayarak giriştiği politik çalışmalara tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Kuru şu ifadeleri kullandı:
 
"Trabzon TÜRKAV,  “Saddam sonrası Irak ve Türkmenlerin durumu” konulu konferansla Irak’a ve Türkmenlerin durumuna dikkat çekerek kamuoyu ile değerlendirme yapmıştır. Barzani‘yi ziyaret eden BM genel sekreteri ve beraberindeki heyet, Irak’ın problemlerinin çözümü ve Bölgesel bağımsızlık referandumu gibi görüşmelerini ibretle izledik. Peşmerge Barzani nasıl oluyor da Bölgesel bağımsızlık referandumundan bahsedebiliyor.
 
Türkiye’nin içinde olmadığı safsatalarla dünya önüne gelinmektedir. İlk önce ifade etmekte fayda mülahaza ettiğimiz Barzani kendi geleceğini tayin etme anlayışıyla, Türkmenlerin baskı, zülüm ve tarihi hakikatlerini hiçe sayma çabaları yer bulmayacaktır. Barzani’nin bu bölgede Türkmenlerin var olduğunu, tarihi ve hukuki haklarla da varlığını ve var olma gerçeğini kabul ederek dünyanın önüne getirmelidir. Yoksa bu astığı bez parçası ve açıkladığı alçaklıkları ilk olmamıştır. Referandumu kimlerle yapacaktır. Nasıl yapacaktır.
 
Tayin ve tespitleri kim belirleyecektir. Barzani kendi düşüncesinin oltasına takılanlarla bu bölgeye renk ve şekil veremez. Türk ve Müslüman dünyasına karşı Dünya hukukunu da hiçe sayanlara buradan soruyorum, Osmanlı-Türk varlığı önce 1299 devlet, 1453 İmparatorluk, 1923 Türkiye Cumhuriyetidir. Geçmişin hatırlanmasıyla bu güne Barzani’nin bakması önemli olacaktır. Anlayışı ile irfan ve edepten uzaklaşan Barzani, fütursuzca ifadeleri ve asılan sözde bayrağıyla sorumluluğunu unutmuş olsa da BM heyetinin ziyareti gaflettir."
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler