Trabzon KOSGEB desteklerine hazırlanıyor

KOSGEB tarafından KOBİGEL programı ile firmalara iki alanda destek sağlandığını ifade eden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası başkanı M.Suat Hacısalihoğlu gerek Trabzon gerekse bölgedeki üyelerin bu destekten yararlanmasında fayda olduğunu ifade etti. Proje

Trabzon KOSGEB desteklerine hazırlanıyor
KOSGEB tarafından KOBİGEL programı ile firmalara iki alanda destek sağlandığını ifade eden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası başkanı M.Suat Hacısalihoğlu gerek Trabzon gerekse bölgedeki üyelerin bu destekten yararlanmasında fayda olduğunu ifade etti. Proje Teklif Çağrılarına, İmalat Sanayinin Yüksek-Orta Yüksek ve Düşük-Orta Düşük Teknoloji Düzeyinde Faaliyet Gösteren İşletmeler başvuruda bulunabileceğini bildirdi.
 
KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Hacısalihoğlu, “KOGİGEL desteği iki dalda öne çıkıyor. İlki Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ’lerinde Katma Değerin Arttırılması. Bu kapsamda Gelişmekte olan bölgelerde, geleneksel imalat sanayi KOBİ’lerinin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla destekler sağlanıyor. Bu destek de 600 milyonun 400 milyonu hibe. Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji KOBİ’lerinde Kapasite Geliştirme Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji KOBİ’lerinin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, kapasitelerinin geliştirilmesi, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla; projeler desteklenmesidir. Bu destekte ise 800 milyonun 500 milyonu hibe. Bunlar önemli çağrılar. Hemen hemen birçok KOBİ’mizin bu desteklere ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu konuda Trabzon ABİGEM çok başarılı bir kuruluşumuz. Son iki yılda hibe destekleri ve girişimci desteklerini bölgemize kazandırdı. KOSGEB konusunda yazılacak projelerde de kendi kuruluşumuz müracaat etmek suretiyle her türlü yardımı üyelerimize yapabilir.”
 
AVRUPA İŞLETMELER AĞI SİSTEMİNİ KULLANIN
 
Odamızın Proje Koordinasyon Ofisinde Avrupa İşletmeler Ağı bulunduğunu anımsatan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu bu ağın aynı zamanda bir üyelerimizin ürünlerinin pazarlama konuların da sistem üzerinde gerçekleştirebileceğini aktardı. Hacısalihoğlu, “Üretmiş olduğunuz bir ürünü Avrupa İşletmeler Ağı sisteminde ki sistem ortakları ile paylaşıp oradan da ticari faaliyet haline getirebilirsiniz. Yâda yatırım yapmak isteyen üyelerimiz varsa bunların dikkatini bu konuya çekmek istiyoruz.  Ortaklık yapmak isteyen üyelerimiz varsa da bu ağdan yararlanabilir.” dedi.
 
İNŞAAT SEKTÖRÜ
 
Şehrimizi çok yakından ilgilendirdiği için inşaat sektöründe verilerin takip edildiğini dile getiren Hacısalihoğlu, 2014 yılında şehrimizde toplam satılan konut 11 bin 435, 2015 yılında ise 12 bin 634’e çıktığını dile getirdi. Geçen yıl Ocak ve Şubat aylarında bin 775 olan satışların bu yılın aynı ayında bin 766 olarak gerçekleştiğini, sadece 9 adet düşüş görüldüğünü dile getirdi.
 
Hacısalihoğlu, “Bu kadar ekonominin sarsıldığı bir durumda bu normaldir. Fakat satışlarımızda özellikle yabancılarda bir farklılık var. Gecen yılın iki ayında 23 adet iken bu yolun aynı döneminde 95 adet oldu. Bu veriler resmi olarak yansıyanlar. Konut sektöründe 2015 yılında satışlarımız bir önceki yıla göre artı durumda kapandı. Umarız ki 2016 yılında da bir sıkıntı çekmeden yılı tamamlarız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem