Trabzon ile Dortmund esnaf ve sanatkarları buluşuyor…

Trabzon esnafı ile Dortmund esnafı arasında Trabzon Günlerinde yakalanan dostluk ve tanışma işbirliğine dönüşüyor

Trabzon ile Dortmund esnaf ve sanatkarları buluşuyor…
Trabzon esnafı ile Dortmund esnafı arasında Trabzon Günlerinde yakalanan dostluk ve tanışma işbirliğine dönüşüyor. Yurt içi ve yurt dışı festival ve etkinliklerde Trabzon esnafını başarıyla temsil eden TESOB’dan bir önemli proje daha imza atıyor.

TRABZON ESNAFI AVRUPA’DA!

24-28 Şubat 2016 tarihleri arasında Dortmund’da düzenlenen “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri”ne İlimiz esnafımızın tanıtım standı ile katılım sağlayan Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(TESOB) heyeti Alman Muadil Kuruluşu Dortmund HWK (Zanaatkarlar Odası )ile bir-araya gelerek ve işbirliği imkanlarını değerlendirmişti. İki kurum arasında özellikle mesleki eğitim başta olmak üzere, işbirliği yapılması ve iki şehrin esnaf ve sanatkarlarını buluşturalarak kültürel, ekonomik ve sosyali ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çalışmalar  yapılması hususunda mutabakata varıldı.


TANIŞMA TOPLANTISI İŞBİRLİĞİNE DÖNÜŞTÜ

HWK’dan, Ekonomi Politik bölümü Müdürü Bay Hans-Jürgen Isselmann, Danışmanlık Bölümü Müdürü Bayan Kathrin Engel ve Ekonomik Gelişim bölümü Müdürü Bayan Olesja Mouelhi_Ort tarafından ev sahipliği yaptığı görüşmeye TESOB Başkanı Metin Kara ve beraberindeki heyet katılmış heyetlerin bir-biriyle olan tanışmasından ise işbirliği anlaşması çıkmıştı.

KAPIMIZ VE GÖNLÜMÜZ HER ZAMAN SİZE AÇIK

Trabzon ile Dortmund’un kardeş şehir olduğunu hatırlatan TESOB Başkanı Kara iki şehrin esnaf ve sanatkarının ekonomik ve ticari kültürel ilişkilerin genişlemesinde önemli kararlar aldıklarını belirterek “Kapımızda-gönlümüzde Alman dostlarımıza ve oradaki esnafımıza her zaman açıktır.Trabzon Günlerinde kurduğumuz bu sevgi köprüsünü daha ileriye taşımak için gayret göstereceğiz” dedi.

TRABZON ESNAFINI ALMANYA’DA YENİDEN AĞIRLAMAK İSTERİZ

Alman sistemi ile Türk sisteminin benzerliğine dikkat çeken, Ekonomik Gelişim bölümü Müdürü  Olesja Mouelhi Ort ise  Dortmund’da yaşayan pek-çok Türk’ün özellikle zanaatkarlık mesleklerinde faaliyet gösterdiklerini söyledi. Trabzon esnafını temsilen Dortmund’a gelen TESOB Başkanı Metin Kara ve yönetim kurulu üyeleri ile güzel bir ilişki yakaladıklarını belirten Ort karşılıklı ilişkilerin sürmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

DORTMUND’DA DA AVM SORUNU VAR!

Dortmund’da şehir ve şehrin kültürel yapısına verdiği zarar itibariyle AVM’lere tamamen karşı olduklarını belirten HWK temsilcileri, odalarına kayıtlar hakkında da şu bilgileri verdiler: Bir kişinin üretim ve hizmet faaliyetleri dolayısıyla odalarına, satış-pazarlama faaliyetleri dolayısıyla da ticaret odasına kayıtları zorunlu.Ülkelerinde de çırak ve nitelikli ara eleman ihtiyacı bulunduğunu belirten HWK temsilcileri, mesleki eğitimi teşvik için ailelere ve çocuklara yönelik farkındalık artırma çalışmaları yaptıklarını söylediler. HWK bünyesinde teknik- mesleki eğitimi teşvik ve bu farkındalık faaliyetleri için 9 kişi çalışıyor. Bu kişiler mesleki eğitimi almak isteyenler ile mesleki eğitim vermek isteyen firmaları eşleştiriyorlar. HWK bünyesinde 13 personel danışmanlık hizmeti veriyor. Bu kapsamda üye işletmelere yönelik olarak mesleki eğitimler veriliyor bunun için de 170 personel çalışmalarını sürdürüyor. 


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem