Trabzon Hayvancılık yatırımları sonuçlandı

TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü tarafından 18 Aralık 2015 tarihinde 1. çağrı ilanına çıkılan IPARD II Programı kapsamındaki tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlarla ilgili 25 Ocak Pazartesi günü başlayan proje kabulleri geçtiğimiz ha

Trabzon Hayvancılık yatırımları sonuçlandı
TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü tarafından 18 Aralık 2015 tarihinde 1. çağrı ilanına çıkılan IPARD II Programı kapsamındaki tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlarla ilgili 25 Ocak Pazartesi günü başlayan proje kabulleri geçtiğimiz hafta sonu sona erdi.
 
Konuyla ilgili bilgi veren TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, yaptığı değerlendirmede, 1. Çağrı döneminde 5 tanesi süt üreten ve 1 tanesi de et üreten hayvancılık işletmesi olmak üzere 6 adet hayvancılık projesi kabul edildiğini, toplam yatırım tutarı 11 milyon 216 bin TL olan projelerin 7 milyon 612 bin TL’lik tutarının hibe olduğunu söyledi.
 
Aydoğdu, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması; Kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması; Kanatlı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması; Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması; Meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması yatırımlarıyla ilgili proje kabullerinin ise 25 Mart tarihine kadar süreceğini belirtti.
 
İşleme tesislerinde yüzde 50 hibe desteği ile 18 KDV muafiyeti sağladıklarını hatırlatan Aydoğdu “Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması; Arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması; Zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri; Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri; Su ürünleri yetiştiriciliği; Makine parkları ve Yenilenebilir enerji yatırımları konularında ise 28 Mart-22 Nisan tarihleri arasında proje kabulleri sağlanacak. Bu alanlarda ise yüzde 65 hibe desteği ve yüzde 18 KDV muafiyeti sağlıyoruz. TKDK’nın karşılıksız olarak vermiş olduğu hibe desteklerinden yararlanmak isteyen herkesi vakit kaybetmeden projeleriyle beraber kurumumuza bekliyoruz. Trabzon İl Koordinatörlüğü olarak, ben ve ekip arkadaşlarım Trabzon da yatırım yapmak isteyen yatırımcılara sonuna kadar destek vermeye hazırız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler