Trabzon Havalimanında yolcu sayısı arttı

Trabzon Havalimanında mart ayında yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre arttı. Trabzon Havalimanında 2016 yılı Mart ayında yolcu sayısının, bir önceki yılın aynı dönemine göre artış gösterdi.  Yolcu sayısı da yüzde 16 oranında artışla 263 bin 658'e

Trabzon Havalimanında yolcu sayısı arttı

Trabzon Havalimanında mart ayında yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre arttı.

Trabzon Havalimanında 2016 yılı Mart ayında yolcu sayısının, bir önceki yılın aynı dönemine göre artış gösterdi.  Yolcu sayısı da yüzde 16 oranında artışla 263 bin 658'e ulaştı.
 
Mart ayında Trabzon Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiğinin de, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış sağlandı. İç hatlarda ise iniş kalkış yapan uçak sayısı bin 852'ye ulaştı. Dış hatlar uçak trafiği de 172 olarak gerçekleşti. Toplam uçak trafiği yüzde 11 artışla 2 bin 24'e ulaştı. 
 
Kargo, posta ve bagaj içeren yük trafiği de yüzde 2 artış gösterirken 2016'nın ilk üç ayında hizmet alan yolcu sayısında da, yüzde 16 oranında artış baş gösterdi.
 
Trabzon havalimanındaki yolcu sayısının artışı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yolcu sayısındaki artışın bölge için sevindirici olduğunu söyleyerek, "Bölgemizde yeni açılan Ordu-Giresun havalimanı da devrede olmasına rağmen her iki havalimanında da yolcu sayısı artıyorsa bu durum bölgedeki hareketliliğin, canlılığın ve dinamizmin göstergesidir. Bir taraftan da turizmin geldiği noktayı gösteriyor. Bu durum bizim için, bölgemiz ve ülkemiz için sevindirici bir gelişmedir" dedi.
 
Elde edilen kazanımların kaybedilmemesinin gerekliliğine de vurgu yapan Vali Öz, "Bölgemizde, ilimizde elde ettiğimiz bu hareketliliği kaybetmememiz için daha planlı ve bilimsel çalışmalar yapılması gerekiyor. Turizmde daha çok mesafe kat etmemiz için hizmet sektöründen tutun da, kültürel varlıkların korunması ve restorasyonu, altyapı yatırımları, hizmet sektöründe personel eğitimine kadar pek çok alanda daha fazla mesai harcamalıyız. Eğer bunları yapamazsak elde ettiğimiz kazanımları kaybedebiliriz" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler