Trabzon dahil 6 ilde PDY operasyonu

Erzurum ve Trabzon'un da aralarında bulunduğu 6 ilde düzenlenen 'parelel yapı' operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında Aziziye Belediye eski Başkanı Ak Partili Fatih Cengiz'in de bulunduğu 30 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.    Erzurum

Trabzon dahil 6 ilde PDY operasyonu
Erzurum ve Trabzon'un da aralarında bulunduğu 6 ilde düzenlenen 'parelel yapı' operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında Aziziye Belediye eski Başkanı Ak Partili Fatih Cengiz'in de bulunduğu 30 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 
 
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı 'parelel yapı' soruşturması kapsamında geçen 23 Şubat günü, Erzurum merkezli, Ankara, İstanbul, Van, Trabzon ve Çanakkale'nin Biga ilçesinde 30 kişi gözaltında alındı. Cumhuriye Başsavcısı Ahmet Çiçekli imzası ile yapılan yazılı açıklamada şölyle denildi:
 
"4 Mayıs 2011 tarihinde Aziziye Belediye Başkanlığı tarafından 20 pafta, 6673 ada, 1 parselde yer alan 13 bin 950 metrekare arazinin hisseli taşınmaz olmasına rağmen parselasyon ve ifrazı gerçekleştirilmeden, hisseli olduğu gözetilmeden 2 bin 603 metrekare gösterilmek suretiyle U.N.Ö.'ye satışının usulsüz bir şekilde gerçekleştirildiği iddiası ve bu kapsamda sahte belge düzenlemek suretiyle bahse konu arsanın iddia edilen FETÖ/PDY'ye finans sağladığı değerlendirilen Eğitim ve Yurt İşletmeciliği İnşaat Taahhüt Gıda Turizm Pazarlama alanında faaliyet gösteren U.N.Ö.'ye satışı aşamasında görev alan belediye yetkilileri ile bu anonim şirkette yönetici ve ortak olarak yer alan şüpheliler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği', 'görevi kötüye kullanma', 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçları ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı." 
 
Gözaltına alınan şüpheliler, Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde ifadeleri tamamlandıktan sonra bugün sabah adliyeye çıkarıldı. Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri tamamlanan aralarında Azizye Belediye eski Başkanı Fatih Cengiz ile 7 belediye çalışanının da bulunduğu 30 kişi tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 
 
Bu arada Aziziye eski Belediye Başkanı Fatih Cengiz geçen 11 Ocak günü sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada paralel yapı ile bağlantısının olmadığını ileri sürdü. Cengiz paylaşımında şöyle dedi: 
 
"Geçenlerde Ankara'daydım. Paralel fitnesi her tarafı sarmış. Herkes, birilerine paralel olmadığını ispat etmeye çalışıyor. Herkes ama herkes ikili oynuyor. Bu işlerden nemalanan birçok, ne olduğu belirsiz adam var. Ortam çok tehlikeli. İftira her an herkesi bulabilir. Dikkatli olmak lazım diyicem fakat maalesef yapılacak hiçbir şey yok. Neyseki devletimizin vicdanlı olduğuna inandığımız istihbarat birimleri var. Hükümetimizin işi çok ama çok zor allah yardımcıları olsun. Not: Erzurum'da siyaset yapan bazı şahıslar aday gösterilmememi paralel dedikodusuyla Ankara'da yaymaya çalışıyorlar. Hakkımızda böyle dedikodular yayan şerefsizlere yazıklar olsun. Bu işin bir de ahiret tarafı var. İş yerine fitne üreten zavallılar. Göbekleri çeşitli cemaatlere bağlı zavallılar. Hayatımın hiçbir aşamasında kafamı bir yerlere kiraya vermedim. Siyasette gözümü Ak Parti ile açtım. Önce vekil danışmanlığı sonra da beş yıl belediye başkanlığı yaptım. Referanslarıma bakın bakalım ki herhangi bir cemaat var mı benim arkamda. Terbiyesizler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem